Po-2 SP-ADJ

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Po-2 SP-ADJ

Postprzez Łukasz Kędzierski » czwartek, 26 listopada 2009, 23:58

Zainspirowany artykulem z LzS o cywilnych Po-2 (w ktorym tak w sumie nie wspomnianego ani jednego koloru stosowanego na tych samolotach), chcialem znalezc jakies materialy na necie do Po-2 o rejestracji SP-ADJ ze szkoly pilotow w Ligocie Dolnej. Niestety nic nie ma, ale zdjecie i opisa malowania tego samolotu mozna znalezc w ksiazce "Ligota Dolna - cywilna szkola pilotow i mechanikow"

Obrazek

Czy ktos ma moze ta ksiazke (lub inne mateialy) i moze mnie poratowac skanem zdjecia i opisem malowania?
W zamian dozgonna wdziecznosc i stawiam piwo w Melbourne :mrgreen:
Dzieki.
Pozdrawiam.
Łukasz
www.pme.org.pl
Łukasz Kędzierski

Reklama

Re: Po-2 SP-ADJ

Postprzez Cichociemny » piątek, 27 listopada 2009, 01:59

Mam tę książkę. Przeglądnę i podeśle co znajdę, ale jutro.
Cichociemny

Postprzez Łukasz Kędzierski » piątek, 27 listopada 2009, 02:43

Wielkie dzieki.
Pozdrawiam.
Łukasz
www.pme.org.pl
Łukasz Kędzierski

Postprzez piotr dmitruk » środa, 2 grudnia 2009, 01:07

Nie wiem Łukaszu, czy już masz, ale chyba będziesz nieco zawiedziony. W książce jest tylko kolorówka z okładki i małe niewyraźne zdjęcie:
Obrazek
Obrazek

Sprawdziłem tez zdjęcia z albumu dziadka, tam niestety też tylko zdjęcia innych, łaciatych "pociaków".
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Łukasz Kędzierski » środa, 2 grudnia 2009, 05:27

Dzieki. Cichociemny przyslal mi tez te skany. Faktycznie zamieszczone informacje rozczarowuja, zwlaszcza w swietle stwierdzenia w LzS, ze w ksiazce jest dokladny opis malowania i zdjecie. Sugerujac sie opisem mozna wnioskowac, ze skrzydla tez byly czerwone :?: chociaz sylwetki boczne pokazuja je na zolto od spodu z czerwona rejestracja. Troche szkoda, bo myslalem, ze warto by zrobic takiego "pociaka" zamiast standardowego wojskowego. Moze z czasem pojawi sie cos wiecej na jego temat. W koncu modeli do zrobienia jest cala szafa :D

Jeszcze raz dzieki za pomoc.
Pozdrawiam.
Łukasz
www.pme.org.pl
Łukasz Kędzierski

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste