Oznaczenia pięciu zestrzeleń na statecznikach pionowych należały do Majora Ericha Grotha, aczkolwiek samolot ten zasłynął głównie dlatego, że 4 września 1940 r. załoga Oblt. Hermann Weeber (pilot) i Uffz. Max Michael (strzelec) lądowała nim awaryjnie w Cousley Wood w hrabstwie Sussex po uszkodzeniu przez Hurricane`y z 1 Dywizjonu RCAF. Załoga przeżyła i dostała się do niewoli. Dzięki temu wydarzeniu mocno poobijany Bf 110C-4 M8+AC doczekał się kilku zdjęć w brytyjskich archiwach.
Model z zestawu Eduarda nr 8201 z dodanymi żywicznymi kołami (Eduard) oraz silnikiem i wydechami (Quickboost). Zestaw wymagający, ale ogólnie "nie taki diabeł straszny, jak go malują". Cieszę się, że skończyłem (i to w terminie), bo temat daleki od moich zainteresowań. Wiem, że na pewno "mogło być lepiej", ale tylko na tyle wystarczyło mi cierpliwości
Wątek warsztatowy tutaj: https://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=919&t=94724
A teraz kilka(naście) zdjęć:

Na ostatnim zdjęciu jest też tablica przyrządów Eduarda w skali 1:4, którą wykonałem wiele lat temu i która miała stanowić element podstawki do tego modelu, ale chyba nie będzie mi się chciało...
Dziękuję za uwagę!