Ferrari 612 Scaglietti by Micky

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Ferrari 612 Scaglietti by Micky

Postprzez Micky » sobota, 28 listopada 2009, 23:29

Witam wszystkich, na forum jestem nowy tak więc może się przedstawie: mam na imię Maciej, mam 16 lat, a modelarstwem zajmuję się już od ok. 2,5 roku lecz nie sklejałem modeli, a przerabiałem seryjne metalowe 1:18.Tak więc sklejanie zacząłem całkiem niedawno. Chciałbym Wam przedstawić mój nowy projekt Ferrari 612 Scaglietti od Revella. Mam zamiar zrobić je na serie, kolor Rosso Corsa, czarno-srebrno-beżowe wnętrze no i jakieś dodatki od siebie, by urealistycznić bryke, np. pasy, nowe tłumiki, nitowane płyty w podwoziu, nawiercane tarcze itp. itd. ... OK pora na fotki tego co udało mi się dzisiaj zrobić:

Obrazek
Tutaj już posklejany blok silnika i osłonka skrzyni biegów w podkładzie:
Obrazek
Pierwsze niedoskonałości poprawione szpachlą:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A tutaj już dodatkowo kilka losowo wyciętych części w podkładzie:
Obrazek

Wyciąłem części z ramki z tandetnym chromem i wrzuciłem je do DOTa-4, ale przy wycinaniu łopatek jakimś cudem jedna pęknęła, więc trzeba było kleić o_O
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wziąłem pędzelek 000 i zabrałem się za kierownice:
Obrazek
Mój mały pomocnik, który ma neta nawet w warsztacie :mrgreen:
Obrazek
No i skończona część - farbki: Revell 99, Ciemno szary od gunze(nie pamiętam nr :D)+Flat Base Gunze= półmat, Humbrol 21(na zdjęciu jeszcze lekko mokrawa farba i decalfix na kalce:
Obrazek

Pozdrawiam!
Micky

Reklama

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat