(WIP) F7F-2D „Tigercat” 1:72 Fly

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

(WIP) F7F-2D „Tigercat” 1:72 Fly

Postprzez kobza_75 » niedziela, 19 października 2025, 09:57

Na warsztacie właśnie wylądował F7F-2D „Tigercat”, taka nowość z firmy „Fly” w skali 1:72. Od razu firma „Fly” wydała cztery różne wersje „Tigercat” a w zapowiedziach są następne. Wraz z modelem pojawiły są też dodatki do niego również z firmy „Fly”, a są to trzy różne wersje kół (arta009, arta010 i arta011) oraz silnik (arta008) a to wszystko z wydruku 3D. Zawartość pudełka na zdjęciu poniżej i na plus dla producenta to załączona maska do kabiny i kół. Z dodatków do modelu wykorzystam silnik (arta008) i koła (arta011). Miałem okazję zobaczyć model testowy i spasowanie części było rewelacyjne, zobaczymy czy mi też tak uda się go zbudować.

Obrazek

Obrazek
„Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.plhttp://kobzamodellfabrik.blogspot.com/ pozdrawiam Krzysiek
kobza_75

Reklama

modele polskich samolotów

Re: (WIP) F7F-2D „Tigercat” 1:72 Fly

Postprzez Aleksander » niedziela, 19 października 2025, 16:39

Zapowiada się ciekawie - będę zaglądał.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Łukasz_K » czwartek, 23 października 2025, 13:57

Malowanie pudełkowe?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
..bo zawsze są i głupsi w społeczności...
Łukasz_K

Zimna Wojna 1

Postprzez piotr dmitruk » czwartek, 23 października 2025, 15:19

Już podziwiałem, bardzo ładny zestaw, powinien być przyjemny w sklejaniu, gdyby nie cięcia kadłuba. Z każdych wyprasek można zrobić każdą wersję; zwykłą, z radarem i kontrolerem dronów. Dodatkową zaletą tego pudełka jest nieduża ramka ze zmniejszonymi amerykańskimi pociskami w stylu V-1 podwieszanymi pod skrzydła.
Motorki 3D rewelacyjne!
Dla chcących dokupić drukowane koła, są trzy wersje: z prostym bieżnikiem, z bieżnikiem w romby- ugięte i z bieżnikiem w romby- nieugięte. Trzeba patrzeć, jaką wersję się kupuje.
Łukasz_K napisał(a):Malowanie pudełkowe?

Na tylnej stronie pudełka są trzy nieco różniące się wersje.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez kobza_75 » sobota, 25 października 2025, 21:58

Pierwsze cięcia już wykonałem, gdyż jest jeden kadłub do wielu wersji. W mojej wersji jest wymiana statecznika i wycięcie w kadłubie pod operatora dronów.

Obrazek

Dziękuję Piotrze za bardzo ładny opis zestawu. Malowanie prawie pudełkowe, będzie te środkowe. Od pudełkowego różni się oznaczeniami i drony są czerwonego koloru a pudełkowe są żółte. Natomiast ostatnie jest całe czerwone.
„Koleżanko/Kolego, jeśli chcesz poznać ciekawych ludzi, których podobnie jak Ciebie pasjonuje modelarstwo zapraszamy w nasze szeregi. Nie jesteśmy elitarnym klubem! Zapraszamy WSZYSTKICH! Odpowiemy na każde pytanie. http://www.ipmspolska.org.plhttp://kobzamodellfabrik.blogspot.com/ pozdrawiam Krzysiek
kobza_75

Powrót do Lotnictwo - warsztat