Konkurs 25/26

Re: Konkurs 25/26

Postprzez kwiatektatek » czwartek, 30 października 2025, 18:52

Pashalu, muszę przyznać że fantazję masz nieograniczoną. Zazdroszczę ci tej mnogości równoległych światòw w których się poruszasz.
To jak będzie? Zrobisz model? Czy będziesz tracił energię na sianie fermentu w konkursie w którym i tak nie uczestniczysz?
Obrazek Obrazek Obrazek
kwiatektatek

Animal Planet

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Comek » czwartek, 30 października 2025, 19:37

kwiatektatek napisał(a):

Pashal napisał(a):

Temat dotyczy tematu nowego konkursu. Nie zamierzam nikogo uczyć netykiety, proszę jedynie o nie wprowadzanie offtopu do dyskusji. :cry:

halset napisał(a):"Półkowniki" i "dzieła niedokończone" bym z góry zignorował :lol:

Masz mój miecz, mój topór i mój łuk! Każdy temat zaakceptuje bez marudzenia jako wyzwanie, te dwa to dla mnie antyteza konkursu i jak zawsze będę lobbował przeciwko nim :twisted:
Comek

Teraz_Polska

Postprzez Pashal » czwartek, 30 października 2025, 21:37

Kwiatektatek patrząc na model plastikowe jakie tu skleiłeś w tych konkursach i ogólnie na forum w ciągu 17 lat to śmiało można napisać, że kilkadziesiąt lat temu może by się podobały i to nie wszystkim i to zdecydowanie nie ja, a Ty poruszasz się w równoległych światach... tych sprzed kilkudziesięciu lat i to Ty masz nieograniczoną fantazję, jeżeli myślisz , że to ja sieję ferment w temacie propozycji konkursowych.

Więc zdecydowanie nie trać energii na prostackie wpisy na forum tylko poświęć gros swojej energii na doskonalenie warsztatu modelarskiego i ogłady towarzyskiej i nie zaśmiecaj więcej tego tematu swoimi żałosnymi insynuacjami.

Ja zgłosiłem swoje propozycje i cierpliwie czekam na rozstrzygnięcie jaki temat wygra.
Wygra inny tak samo będę się cieszył... oby oczywiście był atrakcyjny nie tylko dla sklejających, ale również dla tych, którzy w konkursie nie będą brać udziału.
Pashal

Postprzez kwiatektatek » czwartek, 30 października 2025, 22:06

A ty nie zrozumiałeś o co prosił Comek?
Inni forumowicze po cichu pewnie też.
Ja już będę milczał. Ty też spróbuj, o ile w ogóle potrafisz.
Obrazek Obrazek Obrazek
kwiatektatek

Animal Planet

Postprzez Pashal » czwartek, 30 października 2025, 22:15

Teraz milczysz - trzeba było milczeć zamiast pisać w tym temacie. Masz tupet człowieku.
Pashal

Postprzez piotr dmitruk » czwartek, 30 października 2025, 22:22

Wystarczy!
Pashal. Nie znam użytkownika kwiatektatek poza forum, nie mam powodu, żeby go w jakiś sposób chronić, co bezczelnie sugerujesz.
Sam pierwszy wywołałeś tego użytkownika i spowodowałeś reakcję. Teraz dalej brniesz w inwektywy i mimo próśb ciągniesz wątek poboczny.
Jeszcze jeden wpis nie dotyczący tematu dyskusji, a zwłaszcza obrażający inne osoby- zasłużysz na urlop!
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez dymuwa » piątek, 31 października 2025, 06:06

Prawdopodobnie to już z racji wieku, ale jestem na forum modelarskim z powodu omawiania i prezentacji modeli
Natomiast nie interesują mnie słowno-pisemne polewania się błotem (gównem itp.). Takie rzeczy proszę załatwiać przez PW.

I na koniec:
1. Oficjalnie popieram temat konkursu CZERWONY (z wykluczeniem z kwalifikacji przez znaki rozpoznawcze)
2. Oficjalnie zgłaszam temat BLISKI WSCHÓD
3. Oficjalnie przyznaję się: tak, zgłaszam to "pod siebie".
ObrazekObrazekObrazekObrazek
dymuwa

Anim_Ukr

Postprzez Paweł84 » piątek, 31 października 2025, 09:01

Wracając do tematu na razie mamy takie propozycje:
1. Kolor czerwony
2. Wietnam
3. TOP GUN (w sumie to do gwiazd filmowych można podpiąć)
4. Made in USA
5. Dzień kobiet
6. Zima
7. Lata 20-te obu wieków
8. Gwiazdy filmowe
9. Bliski Wschód
Jest już w czym wybierać
Paweł84

Postprzez Pashal » piątek, 31 października 2025, 09:29

Pawęł84 czemu pominąłeś moją propozycję tematów konkursu ?

"To ja proponuję kolory:
1. Niebieski
2. Żółty
3. Zielony
4. Pomarańczowy
5. Biały
6. Czarny"

Dając większe pole do popisu proponuję, aby w danym kolorze mogły być sklejane modele, które w nazwie własnej mają nazwę danego koloru w dowolnym znanym języku lub napis z nazwą koloru na jakimś elemencie danego sprzętu.
Pashal

Postprzez Paweł84 » piątek, 31 października 2025, 09:37

Ok, źle odczytałem Twoje intencje, myślałam że pisałeś to sarkastycznie.
Czyli np tu pasował by pojazd z dywizji "czarnych diabłów" albo samolot "red tails"? Pytanie czy wybieramy jeden z tych kolorów czy dowolny z listy. W sumie kolor biały mieści się w temacie zimowym.
Paweł84

Postprzez Łukasz_K » piątek, 31 października 2025, 09:40

Pashal napisał(a):Pawęł84 czemu pominąłeś moją propozycję tematów konkursu ?

"To ja proponuję kolory:
1. Niebieski
2. Żółty
3. Zielony
4. Pomarańczowy
5. Biały
6. Czarny"

Dając większe pole do popisu proponuję, aby w danym kolorze mogły być sklejane modele, które w nazwie własnej mają nazwę danego koloru w dowolnym znanym języku lub napis z nazwą koloru na jakimś elemencie danego sprzętu.

ja bym to zawęził do 'KOLORY' i pretendent będzie określał kolor przewodni ale może z wyłączeniem tradycyjnych typu zielony, srebrny, biały, czarny ?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
..bo zawsze są i głupsi w społeczności...
Łukasz_K

Zimna Wojna 1

Postprzez halset » piątek, 31 października 2025, 10:04

Ja bym raczej określił konkretny kolor, bo znając forum zaraz wysypią się niebieskie Corsairy, Pantery w Dunkelgelb, itd. o panzer grau już nie wspominając (bo przecież to tez kolor) :lol:
halset

Ukraina

Postprzez Pashal » piątek, 31 października 2025, 10:08

Ja nie wiem jak mam napisać tekst w tym temacie, aby nie został celowo lub z innego powodu przekręcony. :roll:
Tak brzmiał mój pierwszy wpis w sprawie kolorów z 29 października :
"To ja proponuję kolory:
1. Niebieski
2. Żółty
3. Zielony
4. Pomarańczowy
5. Biały
6. Czarny

Stwierdzenie "...kolor ma być dość istotnym elementem modelu..." jest dość mało precyzyjne, więc w przypadku wybory jednego z proponowanych powyżej kolorów forumowicz chcący brać udział w takim konkursie powinien pokazać schemat malowania modelu, a to, czy model kolorystycznie się kwalifikuje oceniać będzie pomysłodawca tematu.

Białe gwiazdy, cyfry, litery, tylko kołpaki, pasy inwazyjne, kolory malunków typu goła baba - nie, nie."

Nie ma tu żadnego sarkazmu tylko konkretna propozycja tematu.

Dzisiaj wpisałem jeszcze raz temat rozszerzając jego tematykę tak, aby można było sklejać większą ilość modeli - jestem elastyczny.
Wybrałem dokładnie takie kolory, bo pasuje do danego kolory mnóstwo modeli z tej czy innej półki.
Dałem propozycję 6 kolorów, aby był wybór - powtórzę jeszcze raz - wybieramy TYLKO JEDEN KOLOR.
Dodam jeszcze, aby uściślić kryteria - mogą być odcienie w danym kolorze - typu jasnoniebieski, ciemnoniebieski - rozumiemy się... czarny też ma mnóstwo odcieni. :mrgreen:
Biały - samolot pasażerski wymyty, czyściutki, ale i pojazd w malowaniu zimowym, gdzie biel będzie jasne, że przybrudzona.
Pashal

Postprzez Paweł84 » piątek, 31 października 2025, 10:20

Ok, to dopiszemy temat KOLORY i jeśli przejdzie to zrobimy dogrywkę który kolor wybieramy.
Mnie się ten temat podoba.
Paweł84

Postprzez halset » piątek, 31 października 2025, 10:28

Paweł84 napisał(a):Ok, to dopiszemy temat KOLORY i jeśli przejdzie to zrobimy dogrywkę który kolor wybieramy.
Mnie się ten temat podoba.

Jestem za.
halset

Ukraina

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Made in USA 2025-2026