Mikolaj75 napisał(a):Alex - a powiedz proszę, bo buteleczki nie wskazują tego wprost, jak dobrałeś te kolory jako "greckie"?
Po numerach Federal Standard - grecki schemat zwany "Aegean Ghost" to FS36307 (jasnoszary), FS36251 (szary) i FS35237 (niebiesko-szary). Na tej buteleczce z FS36251 jest nawet wzmianka, że to do F-15C oraz greckich F-4 i F-16. Używałem tych farb do greckiego F-5B, którego robiłem na początku roku i wyszło całkiem fajnie:

Dobra, a teraz monotonna relacja z monotonnej roboty. To znaczy maskowanie było monotonne, bo samo malowanie to wielka frajda, którą maskowanie skutecznie zabija
Zamaskowałem jasnoszary:

Pomalowałem plamy szarym FS36251 i zróżnicowałem to plamkami Light Aircraft Grey C332:

Następnie maskowanie szarego...

... i malunki niebiesko-szarym FS35237 z rozjaśnieniami plamkami FS36320 i FS36375:

Po zdjęciu masek ukazał się "surowy" kamuflaż:

Zdążyłem dziś jeszcze pomalować jeden, odstający od reszty, "stalowy" panel, zgodnie z tym, co widać na najnowszych zdjęciach egzemplarza 075:

Teraz muszę jeszcze poprawić kilka linii podziału i zrobić parę poprawek malarskich. Muszę też zróżnicować ciemnoszarą osłonę radaru. Potem zmierzę się z kremowymi liniami na statecznikach.
cdn.