RWD14b Czapla Lukgraph 1/48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

RWD14b Czapla Lukgraph 1/48

Postprzez 307_Piotras » wtorek, 27 stycznia 2026, 20:13

Czołem,

Kiedyś zacząłem ten model na brunatnym, nie dokończyłem i już tam nie dokończę. Ale model jak najbardziej zamierzam.
Wyjąłem pudełko z klamotami i ochoczo ruszyłem w bój. Czas dobrze mi zrobił, inaczej patrze na to co w nim jest nie tak.
Kadłub, po pierwsze nie ma prawidłowego kształtu miedzy kabiną a silnikiem. Prawdopodobnie górę odetnę, narysuję i wydrukuję. Po drugie, silnik nie ma nachylenia, to nie jest akurat nic wielkiego do poprawy, wreszcie za kabiną obserwatora jest ugięcie płótna, którego tam być nie powinno. Prawdopodobnie przerysuje stateczniki ponieważ ugięcie płótna też nie bardzo mi pasuje. Jest jeszcze jedno, podłoga w kabinie jest za nisko, nie powinna tak być choć tak właśnie przewiduje opracowanie, niestety do tego doszedłem już po zamknięciu kadłuba, czyli zostaje jak jest. Tablica Yahu, zestawowa jest do bani, a oznaczenia wytnę i namaluję, łącznie z godłem :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

CDN.....mam taką nadzieję :)
Ostatnio edytowano środa, 28 stycznia 2026, 10:42 przez 307_Piotras, łącznie edytowano 1 raz
307_Piotras

Reklama

Re: RWD14b Czapla Lukgraph

Postprzez Łukasz_K » środa, 28 stycznia 2026, 08:18

brzmi poważnie ;o)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
..bo zawsze są i głupsi w społeczności...
Łukasz_K

Zimna Wojna 1

Re: RWD14b Czapla Lukgraph

Postprzez Pashal » środa, 28 stycznia 2026, 09:36

Będzie jeszcze poważniej jak poproszę Ciebie o dopisanie skali w tytule - wierz mi nie mam problemu, aby dowiedzieć się w jakiej skali model sklejasz, ale w czym tak właściwie jest problem, że tej skali jednak w tytule nie ma ?
Pashal

Re: RWD14b Czapla Lukgraph 1/48

Postprzez 307_Piotras » środa, 28 stycznia 2026, 10:43

Pardonsik, w niczym, ot przeoczenie.
307_Piotras

Re: RWD14b Czapla Lukgraph 1/48

Postprzez Pashal » środa, 28 stycznia 2026, 19:57

Nie ma sprawy - ja swoją "Czapelkę" skleiłem kilkadziesiąt lat temu z wiadomego rzutu i w wiadomych realiach ... i nawet można ją zobaczyć na forum. :mrgreen:
Pashal

Powrót do Lotnictwo - warsztat