F-15E Strike Eagle G.W.H 1:48 "Madhatters"

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

F-15E Strike Eagle G.W.H 1:48 "Madhatters"

Postprzez Szarymouse » wtorek, 10 marca 2026, 23:21

Witam,

Model powstawał przez około rok. Moim celem było jak najdokładniejsze odwzorowanie F-15 stacjonującego w bazie lotniczej RAF Lahenheath. Bardzo pomoce w tym były liczne zdjęcia, filmiki z tej bazy, tak samo dobrze udokumentowana maszyna podczas przelotów na "mach loop" co mocno pomogło mi ją odwzorować od góry.
Lista dodatków do modelu podstawowego jest całkiem długa, mogliście ją zobaczyć w warsztacie. Sam model podstawowy uważam za bardzo dobry, zużyłem na niego minimalne ilości szpachli, nie miałem problemów ze spasowaniem. Detale są również na wysokim poziomie, przede wszystkim bardzo przyjemna siatka lini podziału i nitów.
Naszywka widoczna na podstawce została zakupiona od ekipy technicznej i pilotów, którzy prezentowali dokładnie ten egzemplarz F-15 podczas pokazów lotniczych RIAT 2024 :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Szarymouse

Reklama

modele polskich samolotów

Re: F-15E Strike Eagle G.W.H 1:48 "Madhatters"

Postprzez Pashal » środa, 11 marca 2026, 10:13

Chyba wszystkich zamurowało ... nikt, nic nie napisze, nie pochwali, pogubiliście szczęki, które poturlały się pod dywan ... no nie ma tu wypocin i baboli ... smuteczek ? 8-)
Nie może być - o wiele gorsze model są komentowane i chwalone, a tu "cichosza nie ma Miłosza" ... czyżby zazdrość ? :P

Dobra, to może ja coś skrobnę - wszystko jest echmmmm " w punkt" ... aksamitne malowanie, realistyczny wygląd elementów metalicznych, mnóstwo wykonanych rewelacyjnie akcesoriów, świetna podstawka z imitacją płyty lotniskowej niepooranej pęknięciami co stało się już świecką tradycją na wielu podstawkach pod modele lotnicze, dodanie naszywki to taka prawdziwa "wisienka na torcie".

Wypada teraz dawcom naszywki wysłać ten model z odpowiednią dedykacją. :mrgreen: :idea:
Pashal

Postprzez piotr dmitruk » środa, 11 marca 2026, 10:37

Pashal, niektórzy śpią, a potem pracują.

Obejrzę po południu w domu, bo warsztat oglądałem z przyjemnością.
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Pashal » środa, 11 marca 2026, 11:36

Oczywiście, że "śpiom, pracujom", ale według mojego rozeznania to jednak sporo osób zaglądało na forum od momentu pojawienia się tej galerii... także ten.
Tak mnie to troszkę zdziwiło, więc o tym napisałem.
Pashal

Postprzez Aleksander » środa, 11 marca 2026, 13:00

piotr dmitruk napisał(a):Pashal, niektórzy śpią, a potem pracują.
(...).

Cała prawda - nawet niektórzy emeryci też ;o)
Pisałem już w wątku warsztatowym, że piękny model się tworzy i taki powstał. Jest na tyle szczegółowy, że merytorycznie pewnie tylko major John Boyd, albo główny konstruktor mógłby iść w dyskusję, ale ilość pokazanych detali i cała "otoczka" lotniskowa wymiatają. Gratuluję, bo mi rzeczywiście szczęka opadła i to kilka razy - dla mnie poziom nie do doskoczenia, ale z przyjemnością (i - nie ukrywam, z pewną zazdrością) oglądam takie prace.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez skusz » środa, 11 marca 2026, 18:39

Pashal napisał(a):... czyżby zazdrość ? :

Oczywiście, ja tam zazdroszczę, zwłaszcza pomalowanie tych dysz w środku :shock: :P . Jestem pod wielkim wrażeniem modelu, szczenę jeszcze zbieram :D
Pozdrawiam Sławek Kusz
Portfolio : http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=207&t=20734
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
skusz

100-lecie Niepodległości

Postprzez piotr dmitruk » środa, 11 marca 2026, 22:21

Gdybym wszedł w tą galerię, brakowałoby mi zbliżeń takich szczegółów, jak otwarte przedziały elektroniki. Takie cuda można zaobserwować w warsztacie: viewtopic.php?f=12&t=94779&hilit=madhatters#p1070539.
Model zasługuje na bytomski Czarny Diament!
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Wojciech Perkowski » czwartek, 12 marca 2026, 10:32

Powiedzieć umiejętnie wykonany, to nic nie powiedzieć... ;o)
Wojtek
Wojciech Perkowski

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli