Skyraider AD-5

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Skyraider AD-5

Postprzez Sherman » czwartek, 29 listopada 2007, 02:24

Witam,

Wpadł mi w ręce model Skyraider-a Ad-5 z Revella ( stary model Monogramu ). Model jest... jest jaki jest. Pytanie moje brzmi - czy ta wersja jest w ofercie jakiegoś innego producenta, Fujimi badź Hasegawy?

Niestety stary Monogram jest nieco zniekształcony ( rozpiętość skrzydeł prawi pół centymetra za duża, nie najlepszy statecznik i "grzebień", za długa kabina, nie najlepsza osłona silnika ) a jakość detali jest dla starych 72jek monogramu typowa. Najbardziej załamał mnie silnik :(
Mam szalony pomysł aby pożenić go z innym modelem, ale jeśli można kupić jakieś lepszy model to szkoda się z nim babrać....

Pzdr
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Reklama

Re: Skyraider AD-5

Postprzez mirage3 » czwartek, 29 listopada 2007, 20:56

Mam nadzieję, że porównywałeś model z dobrymi planami i do wersji AD-5 a nie do AD-6 bo tam są różnice "na" stateczniku pionowym. Tego modelu nikt inny nie robi...kiedyś były jakieś konwersjie z żywicy do przeróbki Hasegawy ale kosztowało to majątek i chyba jest już niedostępne.
Pozdrawiam Piotrek Gołembiewski
mirage3

Re: Skyraider AD-5

Postprzez Sherman » piątek, 30 listopada 2007, 01:02

mirage3 napisał(a):Mam nadzieję, że porównywałeś model z dobrymi planami i do wersji AD-5 a nie do AD-6 bo tam są różnice "na" stateczniku pionowym.

Plany mam ze starego czeskiego HPMu. Plany do wersji AD-5 oczywiście :)
mirage3 napisał(a): Tego modelu nikt inny nie robi...kiedyś były jakieś konwersjie z żywicy do przeróbki Hasegawy ale kosztowało to majątek i chyba jest już niedostępne.

No to będziemy rzeźbić w tym co mamy...

Pzdr
W malinowym chruśniaku.
Sherman

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie