Pz IV H, Ukraina '43/'44,

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Pz IV H, Ukraina '43/'44,

Postprzez Kamil Feliks Sztarbała » niedziela, 13 grudnia 2009, 00:45

Radek Pituch napisał(a):i zagospodaruję więcej przestrzeni próbując stworzyć coś ciekawego i może choć trochę innego od dotychczasowych kreacji.

tegom ciekaw najbradziej. niezłośliwie.

Radek Pituch napisał(a):zwanych nie wiedzieć czemu dioramami,

taoż i ja w tej regule absurd węszę- określenia 'winieta' (abstachując od niezbyt miłych zmotoryzowanym konotacji) wole się trzymać..
Radek Pituch napisał(a):rzeczywiście kleić nie umieją

tej wersji się trzymajmy! za polskę, za naród, za honor, za kraj!...... :>
Kamil Feliks Sztarbała

Reklama

Postprzez rollingstones » niedziela, 13 grudnia 2009, 10:01

Radasław-format którym się posłużyłeś to najwyżej diorka. Diorama musi być minimum jak stół.
A tak poważnie -kilka dni temu pisałem w jednym wątku ż też chodzi mi po glowie coś większego, coś ostatnio mamy zbiegi okoliczności. Mnie ciut zainspirował Kuba z e swoją IV na sPWM który zrobiłe taki duzy fajny format mimo że sporo jest pustostanu. Ładnie mu się tam wszystko skomponowało. Czy tam się też zaraziłeś.
płotka
rollingstones

Postprzez Radek Pituch » niedziela, 13 grudnia 2009, 12:26

Diorama wielka jak stół to już chyba makieta terenu, w zeszłym roku w Bytomiu takie coś było, chaos, pożoga i zmierzch bogów w jednym.
Tego typu ogromne dioramy, jakie buduje Letterman czy Capuano w ogóle mi się nie podobają, nie ma w nich żadnej spójności, nadają się jedynie do postawienia w muzeum gdzie potencjalny oglądacz-laik będzie oszołomiony ilością detali i nic ponad to.
Pomysł na coś większego niż dotychczas miałem od dawna, podstawka pokazywana tutaj ma posłużyć do budowy sceny ze Stalingradu (mam sentyment do tego tematu). Postanowiłem zrobić na niej kilka przymiarek różnych modeli i wynik był taki, że spodobały mi się możliwości wykorzystania takiego układu (stosunek długości do szerokości podstawki mniej więcej jak 2,5 x 1). Na dodatek całkiem niedawno widziałem coś podobnego u pewnego Japończyka i to mnie dodatkowo zachęciło.

Radek
Radek Pituch

Postprzez Seweryn » niedziela, 13 grudnia 2009, 14:26

Budynki Miniartu są bardzo fajne, takie moje laickie zdanie.
Seweryn
Seweryn

Postprzez Lucek » niedziela, 13 grudnia 2009, 17:02

Piękna diorama się szykje. Czy SU-76 będzie czymś waloryzowane?

Pozdrawiam
Lucjan Kotowski
Lucek

Postprzez Radek Pituch » niedziela, 13 grudnia 2009, 23:03

Nie planuję żadnych poważnych waloryzacji, sama lufa to też tylko taki bajer do zdjęć... Trochę mnie tylko kusi żeby kupić friule, ale ich użycie nie jest konieczne, w zestawie są ogniwka.

R.
Radek Pituch

Postprzez Akahoshi » środa, 16 grudnia 2009, 11:44

Radek Pituch napisał(a):Diorama wielka jak stół to już chyba makieta terenu, w zeszłym roku w Bytomiu takie coś było, chaos, pożoga i zmierzch bogów w jednym.

Czyżbyś toto miał na myśli? Jak dla mnie przerost formy nad treścią.
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam
Artur
Akahoshi

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat