Książki: „Polskie Konstrukcje Lotnicze Tom IV ”

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Książki: „Polskie Konstrukcje Lotnicze Tom IV ”

Postprzez Sparrow » środa, 16 grudnia 2009, 13:51

Wczoraj doszła do mnie pocztą książka Wydawnictwa Stratus „Polskie Konstrukcje Lotnicze Tom IV ” Wrzesień 1939 cz. 1. Rzecz naprawdę godna polecenia. Mnóstwo fotografii polskich samolotów. W większości wykonanych przez Niemców, więc są to przeważnie mniej lub bardziej uszkodzone, bądź wręcz zniszczone maszyny. Tym nie mniej można na nich dostrzec wiele szczegółów cennych dla modelarza. Szczęka opadła mi, gdy po raz pierwszy zobaczyłem zdjęcia polskiego CANTA Z.506. Zrobione prze załogę niemieckiego bombowca, który zniszczył ten wodnosamolot na jeziorze Siemień. Niestety są zbyt małe aby można dostrzec szczegóły malowania i oznakowania. Są też zdjęcia Jastrzębia, z których dwa nie były chyba wcześniej publikowane w prasie. Moim zdaniem książka warta jest swojej ceny (ja dałem 104 zł).
Sparrow
Sparrow

Reklama

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie