Siara dzięki za zdjęcie. Bardzo mi się spodobał pomysł z lekkim sponiewieraniem modelu

.
Mam jeszcze pytanie z odciągami. Z czego je wykonać? Ostatnio czytałem na portalu o niciach poliamidowych ale mimo że zawitałem do aptek i pasmanterii nigdzie nie mogę ich zlokalizować.
Co do blaszek to ich nie przewiduję. Ma to być model do nauki a nie efektownego wyglądu. Jeśli coś nie wyjdzie to na przyszłość zostanie dawcą części.
I jeszcze pytanie co do aerografu. Na razie mam taki jak w komplecie kompresora MA-3000 był dodany, próbowałem go na czystej wodzie i zabawa była fajna. Czy da się jakoś regulować grubość linii? Ilość podawania farby obczaiłem, ale zawsze szerokość rozpylenia jest taka sama.
Dziś miałem trochę czasu więc w końcu ruszyłem. Kadłub już złożony i silnik wstępnie maźnięty. W tej chwili szpachluję wypychacze na skrzydłach.Niestety zorientowałem się że brakuje mi odpowiedniej barwy wśród moich farb na śmigło, więc będzie musiało zaczekać do kolejnych zakupów. Wiem że jakość zdjęć jeszcze nie najlepsza, na początku przyszłego roku powinna być zauważalna różnica.