Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.
przez Czarny » sobota, 19 grudnia 2009, 13:36
Witam serdecznie!
Poszukuje informacji dotyczących I-152 które wzięły udział w wojnie domowej w Hiszpanii, szczególnie po stronie nacjonalistów jako maszyny zdobyczne. Udało mi się wyguglować zaledwie kilka fotek i parę rzutów bocznych. Czy ma ktoś coś więcej?
-

Czarny
-
przez Czarny » sobota, 19 grudnia 2009, 15:05
Wiem i z tego korzystam.
Myślę nad zrobieniem tego:
sylwetka pochodzi ze strony wings palettelub tego:
zdjęcie pochodzi z www.warbirdphotographs.comProblemem pozostaje malowanie góry płatów no i oczywiście ewentualnie drugiej strony ale to chyba łatwiej wymyśleć.
-

Czarny
-
przez lowi71 » niedziela, 20 grudnia 2009, 09:22
-
lowi71
-
przez Vago » poniedziałek, 21 grudnia 2009, 20:06
http://www.network54.com/Forum/394728/t ... SuperchatoCzarno-białe "plany" i schematy malowania z "Parte IV" pochodzą z pierwszego tomu nieukończonej serii Mirandy i de Mercado "Aviacion mundial en España 1936-1939". Nie widziałem późniejszych książek tych autorów (na temat ekstrawaganckich konstrukcji lotniczych III Rzeszy), ale w swoich wczesnych, "hiszpańskich" rysunkach Pani Paula bardzo często ... jakby to powiedzieć podelikatniej... fantazjowała (co w przypadku "Super Chato" komentarz Pana Millana na żal potwierdza).
-
Vago
-
Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste