Zdaje się, że coś namieszałem. Przepraszam. Nie mam pozycji, o której wspomina Jostein. Ale mam Profile Publication 195 również o rodzinie Potez 63. Pzeczytałem jeszcze raz, i tak: na stronie 5 jest informacja, iż Szwajcaria otrzymała 2 egzemplarze: jeden Potez 630 C3 i drugi Potez 633 B2 z silnikami HS. Na stronie 13 jest napisane: Potez 630 - szwajcarskie zamówienie - dostarczony jako B-2 (HB-HAT civil) ze szwajcarskim uzbrojeniem. Na stronie 15: Potez 633 B2 - szwajcarskie zamówienie - z silnikami HS i szwajcarskim uzbrojeniem. Dostarczony na początku 1939 jako B-1 (HB-HAS civil). (Mfr.'s destination Potez 632).
C3 to oznaczenie trzymiejscowego myśliwca (str 4), B2 przez analogię dwumiejscowego bombowca. Na str. 5 jest zdanie "Similar to the Potez 631, the 633 B2 embodied a vertical bomb-bay between the two crew member."
Jeśli dobrze to wszystko rozumiem, to szwajcarski B-1 to bombowy Potez 633 B2, z zabudowanymi silnikami HS (zamiast standardowych GR), i ze szwajcarskim uzbrojeniem (wanna z działkami pod kadłubem) i raczej bez komory bombowej, która normalnie w tym typie powinna być między stanowiskami dwuosobowej załogi. Czy było w związku z tym trzecie stanowisko u mnie danych brak.

Uff

Może to coś wyjaśni.
Informacje za Danel Raymond, The Potez 63 series, Profile Publications No. 195