Nowość Revella?

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Nowość Revella?

Postprzez GrzegorzS » wtorek, 22 grudnia 2009, 19:13

Mimo że to figurki to ośmielam się zapytać w dziale lotnicze. Czy ten zestaw to cos nowego, czy stary kotlet? Revell daje to na swojej stronie:
http://www.revell.de/de/produkte/modellbau/?id=178&L=0
jako nowość w skali 1:72. Sam jakoś nie kojarzę takiego wcześniejszego zestawu:
Obrazek
GrzegorzS

Reklama

Re: Nowość Revella?

Postprzez K.Y.Czart » wtorek, 22 grudnia 2009, 19:29

GrzegorzS napisał(a):Mimo że to figurki to ośmielam się zapytać w dziale lotnicze. Czy ten zestaw to cos nowego, czy stary kotlet? Revell daje to na swojej stronie:
http://www.revell.de/de/produkte/modellbau/?id=178&L=0
jako nowość w skali 1:72. Sam jakoś nie kojarzę takiego wcześniejszego zestawu:
Obrazek

Usiłuję od dłuższego czasu znaleźć jakąś wizualną informację na temat tego jak i drugiego zapowiadanego zestawu (RAF). Poza takim malunkiem lub jakimiś zdjęciami archiwalnymi załóg, mającymi ilustrować owe figurki, nic nie znalazłem. :( Jak na "nowość" to naprawdę atrakcyjna promocja medialna produktów. Może być kicha :-/
K.Y.Czart

Postprzez K.Y.Czart » czwartek, 24 grudnia 2009, 10:01

Zrobiłem rzecz najprostszą - poprosiłem ludzi sprzedających ten zestaw na eBayu o zdjęcie zawartości pudełka. Jedna sympatyczna Carola przysłała mi taki obrazek: Obrazek . I już wszystko jasne. Zestaw Revella z figurkami Luftwaffe to przepak Preisera 72509 (http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=945). Czy dołożono drugi zestaw (72508), tego niestety nie wiem. Tak więc nie kicha, bo figurki Preisera to pierwsza klasa (mam oba te zestawy), ale też żadna "nowość". Ciekawe jak jest z drugim zestawem dotyczącym RAFu (nie ma jeszcze w sprzedaży, więc nie mogę w podobny sposób sprawdzić). Preiser RAFu nie robi. Dla mnie mógłby być to odświeżony Airfix/Heller, pod warunkiem że figurki zostałyby przeskalowane na 25 mm wysokości. Ale raczej w to wątpię, podobnie jak w to, że to zupełnie nowy zestaw. ;o)
Ostatnio edytowano czwartek, 24 grudnia 2009, 15:13 przez K.Y.Czart, łącznie edytowano 1 raz
K.Y.Czart

Postprzez GrzegorzS » czwartek, 24 grudnia 2009, 12:31

Dzięki za wyjaśnienia. Niesty ze zdjęcia wyprasek widać że to nieobrabialne gumisie, co czyni sens ich zakupu wątpliwym.
GrzegorzS

Postprzez K.Y.Czart » czwartek, 24 grudnia 2009, 12:55

GrzegorzS napisał(a):Dzięki za wyjaśnienia. Niesty ze zdjęcia wyprasek widać że to nieobrabialne gumisie, co czyni sens ich zakupu wątpliwym.

Jeśli tworzywo jest takie jak u Preisera (czyli twarde) to są to bardzo dobre figurki (jak na 1/72). Choć to nie jest zasługa Revella. Zobacz preview na zlinkowanej stronie. :)
K.Y.Czart

Postprzez GrzegorzS » czwartek, 24 grudnia 2009, 16:13

Znam figurasy Preisera, ale na prezentowanym przez Ciebie zdjęciu wyprasek widać, że to już inne tworzywo. Po prostu Preiser dał tylko formę a Revell wypełnił je masą o gorszych właściwościach znaną z innych ich figurek. To podstawowy problem większości tego typu zestawów w skali 1:72. Podobno ta "gumowa" substancja ma lepszą lejność i pozwala uzyskać dokladniejszy rysunek, ale Preiser poradził sobie z tym nie psując tworzywa. Może chodzi tu o wielkość produkcji, w końcu Revell to masówka. Na szczęście mam oryginalny komplet Preisera więc problem z głowy.
GrzegorzS

Postprzez K.Y.Czart » czwartek, 24 grudnia 2009, 16:40

GrzegorzS napisał(a):Na szczęście mam oryginalny komplet Preisera więc problem z głowy.

To jest nas dwóch :D . Teraz poczekam na RAF ;o)

Krzysiek
K.Y.Czart

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie