Jagdpanzer IV L/48 Dragon 1/72

Właśnie skończyłeś model w 'małej' skali, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Jagdpanzer IV L/48 Dragon 1/72

Postprzez Marcin Koszuta » piątek, 25 grudnia 2009, 17:08

Witam serdecznie!
Chciałbym przedstawić ostatnio skończony projekt czyli Jagdpanzera IV L/48 Early firmy Dragon.
Co prawda na pudle Early ale postanowiłem zrobić wariant późniejszy (jarzmo, malowanie działa), kamuflaż to także jedna z propozycji Dragona.
Zero szpachli, wszystko z pudła. Malowanie to pactry Dunkelgelb oraz Olivgrun plus czarne, metaliczne i brązowe na dodatki.
Na koniec wash z brązowej patyny Vallejo, przetarcia krawędzi ołówkiem.

Z góry przepraszam za jakość zdjęć gdyż zbytnio nie umiałem ustawić lampki (oprócz paru fotek szczegółów) :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miło widziane komentarze oraz porady ;o)
Ostatnio edytowano piątek, 25 grudnia 2009, 18:42 przez Marcin Koszuta, łącznie edytowano 1 raz
Marcin Koszuta

Reklama

Re: Jagdpanzer IV L/48 Dragon 1/72

Postprzez caughtinthemiddle » piątek, 25 grudnia 2009, 18:33

Witaj,
proszę o umieszczenie zdjęć zgodnie z regulaminem forum, pierwsze poprawiłem dla przykładu.
MG
Tiiiiiime is on my side ;)
caughtinthemiddle

Re: Jagdpanzer IV L/48 Dragon 1/72

Postprzez TomSven » piątek, 25 grudnia 2009, 19:18

Nie wiem który to twój model ale nie jest źle.Popracuj jeszcze trochę nad dokładnością malowania (np. koła zapasowe,plamy kamuflażu),oraz nad kalkomaniami (sido i inne płyny).Po za tym całkiem przyjemnie :)
Obrazek
TomSven

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - galeria