Rafale C Hobby Boss 1/72

Nabyłeś nowy model, chcesz pokazać zawartość pudełka lub o nią zapytać, słyszałeś o fajnych nowościach - podziel się tym z innymi.

Rafale C Hobby Boss 1/72

Postprzez raptorf22 » poniedziałek, 4 stycznia 2010, 14:34

Właśnie do mnie doleciał najnowszy model z stajni Hobby Bossa. Niezmiernie mnie ten model ucieszył, bo jak narazie w skali 72 był tylko leciwy Rafale z Italeri, z wypukłymi liniami i kiepskimi detalami. Po tegorocznym Airszoł, gdzie nie widziałem tego samolotu w powietrzu, zapragnąłem zrobić sobie model tej pięknej i nowoczesnej maszyny. Kosztował mnie w ok. 53 zł, myślę, że warto. Detale prezentują się bardzo ładnie, nie wiem, jak z wymiarami, bo jeszcze tego nie sprawdzałem. Zapraszam do In-boxa;

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
raptorf22

Reklama

Re: Rafale C Hobby Boss 1/72

Postprzez piotr dmitruk » poniedziałek, 4 stycznia 2010, 14:35

Durszlak! :lol:
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Re: Rafale C Hobby Boss 1/72

Postprzez kasprzyk » poniedziałek, 4 stycznia 2010, 18:09

Wygląda jak pomniejszona wersja w 1/48, zapewne niedogodności będą te same np. połączenie wnęka podwozia przedniego z kadłubem część była za wąska w stosunku do otworu w kadłubie, połączenie wlotów powietrza z kadłubem, polecam wklejenie sterów przy kabinie dopiero po sklejeniu całości i dobre oszlifowanie skrzydeł od wewnątrz, przy styku z kadłubem - po sklejeniu skrzydeł bez tej czynności były za grube w stosunku do kadłuba. No i oczywiście po wklejeniu wszystkich części do wnętrza owiewki za nic nie dało się jej zamknąć. Również nie warto zajmować się śladami po wypychaczach we wnękach podwozia głównego jeśli są, w ogóle nie będzie ich widać, chyba że przez lupę.
kasprzyk

Powrót do Lotnictwo - in-boxy, nowości, opinie