Model dostanie jeszcze kilka pierdół i będzie gotowy do malowania:

Pzdr
Moderator: xenomorph

Radek Pituch napisał(a):Masz może rozeznanie co to za detal na prawej stronie tyłu kadłuba?
Radek

Radek Pituch napisał(a):Czołem Bathin
Masz może rozeznanie co to za detal na prawej stronie tyłu kadłuba? Napisz jeszcze skąd szekle?
Radek Pituch napisał(a):Też mam afrykańczyka przeznaczonego na przeróbkę na wóz z 502 batalionu, ale z tego co widziałem, Volstad już wymalował boxart pod nowego bardzo wczesnego Tygrysa z zimy 1943, więc sam nie wiem czy jest sens się za to brać.
Boozy napisał(a):Jaki model polecasz na "afrykańczyka"?
Marek Jaszczołt napisał(a):A którego konkretnie robisz
mr.jaro napisał(a):Bathin, ale Ty wiesz, ze model z zalozenia bedzie obarczony trudnym do usuniecia bledem merytorycznym? Mianowicie prawidlowe gasienice do wersji Initial produkuje wylacznie Dragon, zalaczajac je do wspomnianego przez Ciebie, pierunsko drogiego i skrajnie trudno dostepnego zestawu. Niestety, zamiennika nie dostaniesz. Chyba, ze uda się Tobie skusic naiwnego, ktory zamieni dragonowe oryginaly na przyklad na Friule. Choc z drugiej strony, biorac pod uwage cene Friuli i zestawu Tamiya plus dodatki, chyba bardziej oplacaloby się upolowac zestaw Dragona (u nas bywa na eBay, osiagajac ceny rzedu 60,- EUR).
Kuba Plewka napisał(a):Prawidłowego najwcześniejszego wzoru z tego co się dowiedziałem nie ma, dodatkowo gąsienice DML mają pełny ząb zamiast perforowanego.
Dokladnie takie gasienice sa w zestawie Dragona i jest to poprawna (za wyjatkiem braku perforacji) wersja dla "Initial".
mr.jaro napisał(a):Moim zdaniem, wcale nie taka lipa. Sa bardzo ladnie odlane i po nawierceniu dadza się wykonac jako ruchome. Na ile bardziej przeszkadza roznica kierunku ulozenia ogniwek od pelnych zebow pozostanie zapewne kwestia indywidualnych upodoban.
Ja nigdy nie bylem zbyt zagorzalym fanem zestawow Dragona, ale akurat "Initial" nauczyl mnie pokory. Byc moze dlatego osiaga on tak wysokie ceny na rynku wtornym.
Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości