MiG-21PF Academy 1:48 Yom Kippur War

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Re: MiG-21PF Academy 1:48 Yom Kippur War

Postprzez Maciej Gruca » niedziela, 8 lutego 2009, 19:17

A propos oszczędnych relacji, nie sądzicie, że w takich magazynach jak Payo artykuły powinny być bardziej dogłębne. Zapoznawszy się z lekturą ostatniego numeru, czuję dość spory niedosyt. Generalnie nie wyniosłem niczego czytając go. Jest to to co napisał Artur - oszczędność w trickach. Jakość szaty graficznej poszła znacznie do przodu lecz merytorycznie magazyn znacznie obniżył loty. Na domiar złego są artykuły zawierające podwórkowe kolokwializmy, np. wtopa! W żadnym szanującym się piśmie nie znalazłem jeszcze takiego słowa. Wniosek: za mało czytam :-/

Wybaczcie, że tu to piszę , ale nie za bardzo wiem gdzie by umieścić tego typu uwagi (na forum strony Payo nie mogę się zalogować)

Pozdrawiam
Maciej Gruca

Reklama

Postprzez Marcin Starszewski » niedziela, 8 lutego 2009, 19:41

Najlepiej będzie tutaj

Ja już sobie odpuściłem czytanie prasy, więcej chyba można się dowiedzieć w relacjach prowadzonych na forum ...
Warsztat: Spitfire Mk.Vb 1:32 Hobby Boss ... się robi
Marcin Starszewski

Postprzez Arkady72 » niedziela, 8 lutego 2009, 20:37

Maciej Gruca napisał(a):A propos oszczędnych relacji, nie sądzicie, że w takich magazynach jak Payo artykuły powinny być bardziej dogłębne. Zapoznawszy się z lekturą ostatniego numeru, czuję dość spory niedosyt. Generalnie nie wyniosłem niczego czytając go. Jest to to co napisał Artur - oszczędność w trickach.

Mnie osobiscie nie chce sie szykowac takiego artykulu bo robienie relacji w necie juz i tak zajmuje sporo czasu ( mile spedzonego co prawda ).
Chciaz moze kiedys ?
Pod tym wzgledem MR jest chyba lepsza, relacje Macka Zywczyka czy Krzyska Sikory wiele mi pomogly.
Do Ciebie Macku apeluje o maly step by step o tym jak zrobiles odpryski i zmaltretowales swojego Phantoma. Wielu pewnie na to czeka.
Marcin Starszewski
...końcowy werniks współczesnych Jet'ów, satynowy, w sumie nie mający wiele wspólnego z rzeczywistością.

Zatem jaki ?
Tworzona dziś przyszłość będzie naszą teraźniejszością!
Arkady72

WM2

Postprzez Marcin Starszewski » niedziela, 8 lutego 2009, 20:46

Matowy Arturze.
Warsztat: Spitfire Mk.Vb 1:32 Hobby Boss ... się robi
Marcin Starszewski

Postprzez LukaszS » poniedziałek, 9 lutego 2009, 13:18

Arkady72, model bardzo ładny. Podoba mi się wszystko poza IMHO przerysowanymi wypłowieniami - jakbyś za dużo bieli dodał, szczególnie to widać na stateczniku pionowym. Kupię prasę modelarską, obejrzę szczegóły i ... mam nadzieję powiem że się myliłem, bo na tych kilku fotkach mimo wszystko nie wiele widać
Pozdrowka,
Lukasz
LukaszS

Postprzez Jarek Gurgul » wtorek, 19 stycznia 2010, 12:09

Na prośbę Artura dodałem kolejne zdjęcia do pierwszego postu wątku.

Jarek
Jarek Gurgul

Postprzez Jaho63 » wtorek, 19 stycznia 2010, 13:02

Model to naprawdę modelarskie mistrzostwo, może troszkę czysty, szczególnie okolica wydechu, ale to już zależy od tego, co się chce pokazać. Ten mógł być w początkowym okresie użytkowania. Ciekawe malowanie. Izraelscy piloci nastrącali takich dziesiątki. :)
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Postprzez Czarny » środa, 20 stycznia 2010, 10:54

Jaho63 napisał(a):. Ciekawe malowanie. Izraelscy piloci nastrącali takich dziesiątki. :)

Z tym to różnie bywało, proponuję prześledzić chociażby zapiski o twz Bitwie o Mansurę.
Czarny

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli