Libia, kwiecień '41. Okolice szosy Via Balbia | 1:35

Relacje z budowy, porady, zestawy, nowości dotyczące dioram - to właśnie tutaj.

Libia, kwiecień '41. Okolice szosy Via Balbia | 1:35

Postprzez Parabellum » środa, 3 lutego 2010, 23:13

Witam forumowiczów.

Powracając do modelarskiego hobby po ponad dziesięcioletniej przerwie wziąłem sobie na warsztat następujące modele (skala 1:35):

Steyr 1500A/01, Tamiya;
Deutsche Afrika Korps, Dragon;
German Tropical Panzer Crew, Tristar.

Z góry przepraszam za jakość zdjęć. W pełni improwizowałem...

Obrazek
Załoganci (piaskowi: Tristar, szary: Dragon). Możliwe, że będzie jeszcze jeden (z zestawu Dragona).

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Model jak widać częściowo sklejony i osadzony na podwoziu. Opony i felgi będą jeszcze poprawiane, a felgi kryte piaskowym.

Obrazek
Obrazek
Wszyscy figuranci są po przeszczepach rąk lub samych dłoni. Kierowcę musiałem skleić co by móc dopasować go do siedziska i kierownicy.

Obrazek
Przypuszczam, że na planowanej winietce będzie takie oto rozstawienie figurantów.

Skromne modyfikacje:
Ten na masce w zestawie Tristara miał bandaż na głowie, więc wziąłem głowę od innej figurki, ręce dostał kierowcy, a kierowca otrzymał jego, tyle że musiałem mocno ponacinać i wypełnić szpachlą (stan jeszcze surowy); pan z tyłu jedną rękę będzie mieć swoją (będzie nią przechylać manierkę), w drugiej odciąłem dłoń (jeszcze się przyda), w zamian dostanie inną -- od kolegi z pudełka. Muszę tylko ją przerobić by mógł obejmować mausera.

Obrazek
Gościa z flaszką wstępnie usadziłem tak na brzegu siedziska. Albo go tak zostawię, albo popróbuje poprzerabiać mu nogi tak aby mógł się wygodnie rozsiąść.
Parabellum

Reklama

Powrót do Dioramy - warsztat