Narzeczonej VW Type 82E (Tamiya 1:48)

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

Re: Narzeczonej VW Type 82E

Postprzez Sebastian » środa, 20 stycznia 2010, 07:56

Nooo widzę ciekawy temat powstał :mrgreen: A czy sięgnęła po model ta zacna kobieta sama czy raczej Tomku musiałeś namawiać ?
Sebastian

Reklama

Postprzez Tomek Hejmo » środa, 20 stycznia 2010, 13:10

Zacna kobieta model dostała. Postępowanie wyglądało mniej więcej tak - dostaniesz model, więc wybierz sobie który Ci się podoba, bo jak nie to dostaniesz coś co mi się podoba :mrgreen: Swoją drogą 3 zdjęcia modelu, 2 zdjęcia modelki, a wątek już na 2 strony :lol:

Tomek
Tomek Hejmo

Postprzez rollingstones » środa, 20 stycznia 2010, 18:53

Tomek Hejmo napisał(a): Swoją drogą 3 zdjęcia modelu, 2 zdjęcia modelki, a wątek już na 2 strony :lol:

Tomek

Ola fajna dziewczyna ale zamiast dwóch stron gadania wolałbym jedną roboty. ;o)
płotka
rollingstones

Postprzez Panzer » środa, 20 stycznia 2010, 22:40

A tak się romantycznie robiło, tak już atmosfera się zrobiła lekka, bo oto płeć przeciwna na forum zawitała, a Sebastian wszedł, drzwiami trzasnął i się domaga... A potem, że nas kobiety nie rozumieją, czy coś tam, coś tam :)
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Postprzez rollingstones » środa, 20 stycznia 2010, 22:52

Panzer to krzyk rozpaczy :lol: Najbardziej aktywne tematy to czym się rożni ford od fiata , kogo dziś zabiłem tudzież czy rozwolnienie było bolesne. Ja po prostu chciałbym aby każdego dnia w pancerce, dioramach pojawiały się coraz to nowe prace fajnie inspirujące, a tu niestety buba. Tka mało w galeriach tak mało w warsztacie nowości i aktualizacji . To dołuje.
płotka
rollingstones

Postprzez spiton » czwartek, 21 stycznia 2010, 00:47

Widzę, że sprawa zmierza w kierunku wątku pt " pochwal się swoją panną".
Też uważam, że to niezły pomysł ,-))))))
spiton

Postprzez Panzer » czwartek, 21 stycznia 2010, 07:29

rollingstones napisał(a):Ja po prostu chciałbym aby każdego dnia w pancerce, dioramach pojawiały się coraz to nowe prace fajnie inspirujące, a tu niestety buba. Tka mało w galeriach tak mało w warsztacie nowości i aktualizacji . To dołuje.

Sebastian uwierz, że tutaj, na tym forum i tak nie jest źle pod względem debilnych tematów i głupawych pytań :)
Co do inspiracji to Ci nie zapewnię, a wręcz przeciwnie. Jak skończę z bazowymi kolorami na Munitionschlepperze, to ja przyjdę i się będę porad malarskich domagał :P Bo mam zamiar do Bytomia zawitać z tym stworkiem i chcę wreszcie dziada ubrudzić tak jak ma być i będę o porady w tym temacie prosił...

Dobra koniec OT. Czekamy na garbiego :D
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Postprzez author21 » czwartek, 21 stycznia 2010, 08:06

Panzer napisał(a):
rollingstones napisał(a):Ja po prostu chciałbym aby każdego dnia w pancerce, dioramach pojawiały się coraz to nowe prace fajnie inspirujące, a tu niestety buba. Tka mało w galeriach tak mało w warsztacie nowości i aktualizacji . To dołuje.

JA się zaopuściłem fotograficznie :-(((((( chociaż robię modele, to nie prezentuje, bo mi zdjęcia nie wychodzą - czekam na słońce :) A zrobiłem ostatnio dwie pantery - słabe zdjęcia zamieściłem, tygrysa II - ośmiorniczkę z Kassel i kończę tygrysa II Porsche - normandia. A raczej na forum oglądacz, niż prezentator :)
author21

Postprzez Ola » czwartek, 4 lutego 2010, 20:04

Witam wszystkich:)
Przepraszam za zwłokę ale ze względu na brak aparatu nie było możliwości aby przedstawić postęp w pracach, a uznałam, że suche fakty nikogo nie zainteresują. Na szczęście możemy już przestać dyskutować o babach i przejść do modeli ;)
Zabraliśmy się (z Tomkiem, nie "my Ola" oczywiście) za obicia. Trudno było mi sobie wyobrazić efekt więc miejscami może być tego wszystkiego trochę za gęsto, ale źle nie jest. Najbardziej martwi mnie ta krecha na prawych drzwiach która w zamyśle miała być niedużym podłużnym wgnieceniem a zrobiła się z tego...no krecha właśnie.Trzeba będzie podjąć próbę zamaskowania albo chociaż "stłumienia" jej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

P.S dziękuję za dotychczasowe wsparcie ;)
Ola

Postprzez Tomek Hejmo » czwartek, 4 lutego 2010, 21:30

To ja dołączę materiał dowodowy w postaci wideo :->

Obrazek

Tomek
Tomek Hejmo

Postprzez Sebastian » czwartek, 4 lutego 2010, 23:14

A czemu krecha Cię martwi ? Przecież niemiaszki mogli o gałąź zahaczyć . :mrgreen:
Sebastian

Postprzez Ola » czwartek, 4 lutego 2010, 23:32

Na zdjęciach faktycznie nie rzuca się to tak w oczy, ale na żywo mam wrażenie, że wygląda nienaturalnie. Może przejdzie po kolejnych zabiegach. Bardzo bym chciała, żeby to wyglądało na ślad po spotkaniu "garbiego" z gałęzią ewentualnie lekkim stuknięciu, zarysowaniu czy co to tam jeszcze samochodom można zrobić :)
Ola

Postprzez klajus » piątek, 5 lutego 2010, 12:08

Ola, pomaluj te drzwi na szaro.
Będzie bo rysie(zacieku), a jeszcze fajny kontrast się zrobi... 8-)
Pozdrawiam z mojego brodzika intelektualnego, Paweł Klaja, Fun-sklejacz tworzący rzeczy z gruntu słabe albo przeciętne...
http://pawelklaja.blogspot.com
Tekst roku:
[..] ... więc nie ma go co manieryzmem rodem z "Super modelu" psuć. Modelarstwo redukcyjne to fakty w skali a nie mity i radosna twórczość. ... [...]
klajus

Postprzez Tomek RS » niedziela, 21 lutego 2010, 22:16

O, warto było zajrzeć, bratnia dusza w temacie zmilitaryzowane cywile :)
Proponuję zostawić, jak jest, zrobić tzw. fading lub zakurzyć pigmentem, a w etapie końcowym rzucić na to bryzga błota.
Pozdrawiam
Tomek RS
Tomek RS

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat