Na forum zaglądam niemal codziennie, ale nie było póki co okazji się wypowiedzieć, czy też coś pokazać... toteż na początku się przedstawię
Do rzeczy:
"dioramka" którą robię ma być prezentem urodzinowym dla mojej Drugiej Połówki, która uwielbia Małego Księcia

No cóż... ogólnie rzeczywiście przypomina tą figurkę ze zdjęcia
Bazą asteroidy jest zgnieciona w kulkę folia śniadaniowa, następnie pokryłem ją szpachlówką, pomalowałem i posypałem od góry trawką statyczną.
Najbardziej zadowolony jestem jednak z róży, w którą włożyłem dużo serca. Łodygę zrobiłem z miedzianego drucika, liście wyciąłem z blaszki po napoju a sam kwiat zrobiony jest z folii aluminiowej. Trochę się przy niej namęczyłem, strasznie mała ta skala
A tak się prezentuje moja "dioramka":
(przepraszam za zdjęcia, robiłem je na szybko przy żarówkowym świetle, następnym razem będą lepsze)

Asteroida jest właściwie gotowa, choć jeśli ktoś miałby dobry pomysł na jakieś kolorystyczne podkreślenie, to nie pogardzę
Wszelkie komentarze oczywiście miło widziane
A na koniec jeszcze naczynie dla rybek zakupione w zoologicznym (za zawrotną kwotę 8 zł) w którym planuję całość umieścić:

P.s. Do administracji forum: zamieszczam wątek w dziale "dioramy" po długim namyśle, mam nadzieję że pasuje (bo przyznam że temat nietypowy).