Mariusz 72 napisał(a):Teraz to wszystko zależy od tego jak wyjdą Tobie prace malarskie. Trzymam kciuki.
Dzięki Mariusz
Tego etapu obawiam się najbardziej, zwłaszcza po tym co było wcześniej (model prawie nauczony został latać, oraz wypadek z aerografem. Dokładnie sprężarką, musiałem dokupić filtr z reduktorem).
Adam Obrębski napisał(a):Te odpryski na środkach płyt starałbym się raczej w podłużne zadrapania przekształcić ...
Adam nie jest tak źle, może pojedyncze są za duże to wina trochę przekłamujących zbliżeń, ale postaram się je zamaskować lub zrobię jak radzisz. Na pewno w tym modelu będzie trochę blachy ale i starej dobrej rdzy też nie zabraknie.
kwes napisał(a):Witam,
Malowanie wnętrza mi się podoba na zewnątrz też by było akceptowalne gdyby nie te jasne "obicio-otarcia", które jak dla mnie wyglądają źle i raczej są chaotyczne. Na koniec jeszcze jedna uwaga a raczej pytanie: co do radia - dlaczego pomalowałeś wtyczki na biało?
To dopiero pierwsze wejście z odrapaniami pojawi się jeszcze kilka ale bardzo delikatnych i podłużnych zarysowań. Kilka w innych, też jasnych odcieniach. Na modelu planuje sporo "zawieszek" (hełmy, kanistry, wiadra, gałązki itp). Wtyczki są białe bo tego koloru był materiał na nie - jeszcze nie malowane. Prądowa zostanie biała lub czerwona, słuchawki i mikrofon planuje czarne a antenowa zielona. Czy może masz dokładne dane jak to malować?
Każda uwaga mile widziana, jest to bardzo pomocne i motywuje do lepszej pracy.
Pzdr Paweł