Jeśli chodzi o zestaw, z którym będę się zmagał, to jest on na wysokim poziomie - znikoma ilość nadlewek, jamek, czy też śladach od formy, albo po wypychaczach. W pudełku znajdziemy fototrawione zapinki pasów oraz szablon do namalowania napisu Bridgestone Potenza na oponach. Jeśli nie chcemy się bawić w maskowanie, możemy skorzystać z kalek na opony, które producent też dołączył.
Swój model zamierzam wykonać w sumie prosto z pudełka - zresztą nie pojawił się jeszcze żaden zestaw waloryzacyjny do tego modelu, poza dodatkowymi kalkami, z kórych oczywiście skorzystam - będzie przedstawiał samochód z numerem 4, którym Kimi Raikkonen podróżował w GP Australii.
A więc od początku:
Oto, co powstanie

Dodatkowo zamierzam wykorzystać kalki firmy MSM Creation, dzięki którym będę mógł wykonać imitację super miękkich opon, a także okleić bolid "kodem bar".

Pasy firmy Tuner Model Manufactory

Karbonik 3D firmy Studio 27

Malowanie? Oczywiście podkłady Gunze, farby Zero specjalnie domieszane do tego bolidu (czekam za paczuszką z Hiro)
Aby nie próżnować zabrałem się do roboty. Pierwszą rzeczą, którą przygotowałem pod podkład był tzw. monocoque, w którym mieści się fotel kierowcy i cała reszta bajerów.

Następnie do obróbki poszedł element, który przedstawia "wnękę", do której z kolei montowane jest siedzisko.
Małe szpachlowanko

i podkład

no i trzeci element - przednia dolna część monocoque również poszła w podkład

Na dzień dzisiejszy to wszystko - jutro mam nadzieję położyć kolejną warstwę, tym razem białego podkładu, a później czekanie na farby i resztę klamotów.