Bmw e24 635CSi

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Bmw e24 635CSi

Postprzez Pietrek » wtorek, 11 grudnia 2007, 20:54

Skopiowane z sPWM

Model BMW e24 635 CSi firmy MONOGRAM

Robiony na zamówienie, miał być oryginał bez żadnych tuningów - i jest
Jedynie pozwoliłem sobie "troszkę" poprawić fabrykę gdzieniegdzie i dodać kilka elementów od siebie, bo to najbardziej lubię w tym sporcie.

Zrobiłem chromowane ramki z foli BMF - Pierwszy raz w życiu
Okablowałem silnik, dodałem kilka przewodów elektrycznych i wodnych.
Okablowałem akumulator i skrzynkę bezpieczników, cewkę wysokiego napięcia , zbiornik z płynem spryskiwaczy, mechanizm wycieraczek.
"Uchyliłem" szyberdach
Odciąłem zagłówki i umocowałem je na "wysięgnikach?! "
Poprawiłem pompę hamulca, dodałem przewody hamulcowe.
Położyłem flock we wnętrzu
Obniżyłem lekko zawieszenie
Zrobiłem kasetę magnetofonową która leży sobie na desce rozdzielczej.
Nawierciłem końcówki wydechu bo nie miały otworków
Tablice według życzenia klienta, niestety drukowane atramentówka... ale zalaminowane dzięki czemu nie są matowe a błyszczące.

Więcej nie pamiętam :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Trochę starsze fotki , jeszcze z przebiegu prac, niestety nie mam już opcji rozłożenia modelu żeby zrobić lepsze fotki wnętrza, musiałbym zrywać zderzaki :?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pietrek

Reklama

Re: Bmw e24 635CSi

Postprzez frugoman » środa, 12 grudnia 2007, 09:06

Bardzo fajne auto, też mam takie na półce tylko z Tamki i nie będzie odkryciem stwierdzenie że przerasta Revella.
Wracając do modelu z zewnątrz wyszedł bardzo klawo, trochę jest niedoróbek we wnętrzu, ale za to plus za modyfikacje zagłówków i zdaje się że dojrzałem tam kasetę magnetofonową.
W przyszlości zamierzam zrobić jeszcze wersję Hartge od Fujimi, ciekawe jak tam z jakością...
frugoman

Postprzez embe » środa, 12 grudnia 2007, 12:27

frugoman napisał(a):Bardzo fajne auto, też mam takie na półce tylko z Tamki i nie będzie odkryciem stwierdzenie że przerasta Revella.

W przyszlości zamierzam zrobić jeszcze wersję Hartge od Fujimi, ciekawe jak tam z jakością...

To zależy którego Revella! Stara seria Premium to chyba to samo co Tamiya, bo oprócz 635i robili też Mercedesy SEC tak jak Tamiya.

Co do zestawu Fujimi, to niedawno pozbyłem się takiego Hartge- co prawda nie sklejałem go, ale wydaje mi się, że wykonanie niezłe, a ewentualne błędy rekompensuje (oczywiście zależy, co kto lubi) mnogość części. Jest tam chyba z 5-6 ramek. Z ciekawych rzeczy przykładowo świetnie odwzorowany silnik i cała komora, łącznie z "ożebrowaniem" maski od spodu i imitacją wygłuszającej wykładziny. Świetne felgi (Hartge), opony, otwierany bagażnik, "ażurowy grill", osobno klamki, mechanika foteli itd. Generalnie pod względem ilości elementów to potęga. Tyle, że przy trochę gorszym wykonaniu podejrzewam, że mogą być czasem problemy ze spasowaniem.
embe

Postprzez Pietrek » środa, 12 grudnia 2007, 21:58

embe napisał(a):Co do zestawu Fujimi, to niedawno pozbyłem się takiego Hartge

Miałem ją brać ale kilka minut wcześniej kupiłem od Ciebie 850i i niestety 2 modele na raz to za dużo wydatków dla mnie ;o) Ale w przyszłości kupie ten model na pewno :)
Pietrek

Powrót do Pojazdy cywilne - galeria ukończonych modeli