rObO87 napisał(a):JurekBin napisał(a):Inna sprawa - alkohol - pytam się osoby sprzedającej o coś - i słyszę bełkot w odpowiedzi.
Chciałeś kupić czy sprzedawca był "nie ten tego"?
pytam się osoby sprzedającej o coś - i słyszę bełkot w odpowiedzi.
JurekBin napisał(a):A może trzeba rozważyć wprowadzenie opłat za wejście - 5 zł czy ileś.
Zawsze się znajdą ci co nie płacą, ale część zapłaci.
Na razie opłaty są pobierane od modelarzy i to również odstrasza ich.
Ale może wprowadzenie opłat dla widzów, za które można wynająć salę z ochroną na noc ma sens. Albo pokryje koszty reklamy.
Ja tylko rzucam pomysły.
Może ktoś je wykorzysta i polskie imprezy będą lepsze.
Chciałbym móc powiedzieć kolegom u siebie - stary jedź do Bytomia bo tam jest super. I mam na myśli modelarza jak i również widza i sklep lokalny.
JurekBin napisał(a):Jeszcze raz zwracam się z prośbą, potraktuj mój post jako konstruktywną krytykę na przyszłość.
Bond napisał(a):w tym roku zaszczycił nas Prezydent Miasta
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):JurekBin napisał(a):Jeszcze raz zwracam się z prośbą, potraktuj mój post jako konstruktywną krytykę na przyszłość.
......
Zupełnie inną rzeczą jest to, że organizatorzy powinni zdecydowanie domagać się istotnej partycypacji w kosztach imprezy ze strony samorządu. Ile bytom ma imprez, podczas których jest takie obłożenie hoteli, taksówkarze mają taki utarg a knajpy mogą pozbyć się zalegających zapasów chszczonego piwa? Choć z drugiej strony, jak spojżeć na to, jak na przykład mysłowicki ratusz doprowadził do ucieczki off-festivalu z miasta w momencie, gdy impreza ta nabrała międzynarodowego rozgłosu, to wsparcie bytomskiego konkursu przez miejscowy ratusz też może się okazać marzeniem ściętej głowy.
I nadzieję mieć należy, że fakt, iżBond napisał(a):w tym roku zaszczycił nas Prezydent Miasta
nie jest jedynie wynikiem tego, ze na horyzoncie widać już wybory samorządowe.

JurekBin napisał(a):Skoro tak, to daję za wygraną.
Ale za rok nie przyjadę![]()
Pojadę na Czechy i Słowację.
Adam Obrębski napisał(a):Ale z drugiej strony to patrząc na taki Festiwal modelarski, który odbywał się w Hali sportowej w Łodzi, pomijając, że merytorycznie był kiszką totalnie, to mimo słonej ceny biletów zbierał potężną ilość ludzi... To wcale nie jest takie nierealne, tylko trzeba kogoś obrotnego...
Hajnel napisał(a):Szanowni Panowie czy wy posiadacie jakąś tajemną wiedzę i umiejętność zamiany wszystkiego w złoto .Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc w organizowaniu zawodów .Teoretycznie wszystko można by było zrobić aby impreza każdego zadowoliła na sto procent ale w realu jest inaczej jeśli chcecie się dowiedzieć jak to wygląda popróbujcie sami .Doświadczenia bezcenne

Hajnel napisał(a):Szanowni Panowie czy wy posiadacie jakąś tajemną wiedzę i umiejętność zamiany wszystkiego w złoto .Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc w organizowaniu zawodów .Teoretycznie wszystko można by było zrobić aby impreza każdego zadowoliła na sto procent ale w realu jest inaczej jeśli chcecie się dowiedzieć jak to wygląda popróbujcie sami .Doświadczenia bezcenne
Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości