ROOstry napisał(a):Wczoraj zrobiłem testy Pactry i Leveling Thinne. Po rozcieńczeniu farby, pierwsze wrażenie było dobre że się nic nie dziej złego łącząc je ze sobą.
Czy ktoś z Was też robił podobne testy?
.ROOstry napisał(a):Po rozcieńczeniu farby, pierwsze wrażenie było dobre że się nic nie dziej złego łącząc je ze sobą
Stratocaster napisał(a):A podobno MM i Pactra (akryle) to tylko inna woda jako medium została użyta.
kwax napisał(a):Ja rozcieńczam wszystko [czyt. Pactra, MM, Tamiya, Gunze] akrylowe Leveling Thinnerem i żadnych problemów nie miałem nigdy.
kwax napisał(a):Ja rozcieńczam wszystko [czyt. Pactra, MM, Tamiya, Gunze] akrylowe Leveling Thinnerem i żadnych problemów nie miałem nigdy. Jedyne problemy jakie miałem kiedykolwiek, to rozcieńczalnik Tamiyi do akryli, w mieszaniu z Panem Podkładzikiem 1200 i białym podkładem Tamiyi ścinał mi się i robił właśnie galaretkę. Co ciekawsze na początku, czyli 1-2 miesiące po zakupie zarówno jednego jak i drugiego nie było problemów. Z czasem się pojawiły. Czyżby rozcieńczalnik Tamiyi mógł się "zepsuć" ?
kwax napisał(a):To co w takim razie mogło być przyczyną tej "galaretki" ?
kwax napisał(a):To co w takim razie mogło być przyczyną tej "galaretki" ?
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości