Honda MVX 250F (Tamiya 1:12)

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Honda MVX 250F (Tamiya 1:12)

Postprzez Macio4ever » niedziela, 2 maja 2010, 22:07

Jak na razie, zła passa do kalek odwróciła się ode mnie. Lepiej odpukam...

Obrazek

Obrazek
First Man Than Machine
Macio4ever

Reklama

Postprzez Macio4ever » niedziela, 9 maja 2010, 15:50

Kolejny krok do przodu. Nie specjalnie jestem zadowolony ze swoich kombinacji z przednim widelcem, no ale trudno. Wszystkie panele są już pomalowane. Spartoliłem bak, więc idzie do matowania i kolejnego malowania bezbarwnym.

Obrazek
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez WestBikers » poniedziałek, 10 maja 2010, 15:05

Pięknie Ci to wychodzi - leży u mnie model tej Hondy - może kiedyś się "rzucę" i go zrobię.
Czekam na galerię końcową.
WestBikers

Postprzez Macio4ever » poniedziałek, 10 maja 2010, 19:46

WestBikers napisał(a):Pięknie Ci to wychodzi - leży u mnie model tej Hondy - może kiedyś się "rzucę" i go zrobię.
Czekam na galerię końcową.

Dzięki za miłe słowa ale chyba za wcześnie na pochwały... Zdaje mi się, że po przymiarkach na gotowo jakoś nie schodza mi się kalki na panelach pod kanapą :cry:

No i znów mam mały zonk z lakierem na baku.

Z odległości jest cacy, jak przystawię nos do baku to kurka widać takie mikro punkciki na powierzchni. Coś spartoliłem chyba z rozcieńczaniem.

Obrazek

Obrazek

EDIT:
Właśnie sobie poczytałem na forach lakierniczych i sprawdziłem raz jeszcze w specyfikacji produktu i okazuje się, że ten konkretny lakier (DP Duxone) powinno kłaść się bez rozcieńczania. Sprawdzę, to się podzielę wrażeniami. Możliwe, że skubany rozpuszczalnik odparowując robi kraterki.
First Man Than Machine
Macio4ever

Postprzez Macio4ever » piątek, 14 maja 2010, 20:56

To już ostatnia aktualizacja. Niestety model dał mi nauczkę. Oprócz tego, że popełniłem kilka szkolnych błędów, to jeszcze poprawiając bak, spartoliłem go na amen.

Nie bedę instalował osłon na wysokości chłodnicy, bo na jednej tak mi się nie zgrały kalki, że zal patrzeć. Nie oczekujcie dużej galerii... :oops:

Obrazek
First Man Than Machine
Macio4ever

Poprzednia strona

Powrót do Pojazdy cywilne - warsztat