nie jest tożsame z tym:Cichociemny napisał(a): urlop od forum za recydywę (obrażanie innych użytkowników forum).
Komunikat pojawiający się przy próbie zalogowania napisał(a):Powód: Nieeleganckie odnoszenie się do innych użytkowników ("szczeniactwo")
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):Fakt, to nie było nazbyt fortunne sformułowanie. Bo sytuacja wygląda tak:
Regulamin konkursu określił w miarę sciśle wszelkie reguły, w tym termin zakończenia prac. Do pewnego momentu był ściśle i restrykcyjnie, rzekł bym dość bezmyślnie respektowany- mam tu na myśli sortowanie prac do kategorii open i standard, zakładających literalne traktowanie starych reguł odnośnie dodatków, co było o tyle kuriozalne, że lista dozwolonych modyfikacji i ulepszeń w konkursie lotniczym miała parenaście pozycji, w tym na przykład rycie linii podziału blach, z którym to inicjator koncepcji przedłużenia konkursu pancernego sobie nie radził. A więc mamy dosłowne czytanie regulaminu, ale tylko do chwili, kiedy pojawia się kwestia terminów.
W takiej sytuacji osoba odpowiedzialna mogła rozmawiać, przekonywać, zaproponować jakieś rozwiązania. Tymczasem informacja, że nie zgadzam się została przyjęta do wiadomości.. i całkowicie olana. Można w sposób dowolny oceniać i insynuować w kwestii przyczyn mojej decyzji. Fakt pozostaje faktem, że koordynator konkursu zrobił z siebie głupca dwukrotnie- najpierw stwierdzając, że przedłużenie konkursu zależy od zgody wszystkich, a potem nie bacząc na wynik rozmów robiąc po swojemu. Mógł nie pytać, był by niesmak, ale dwukrotnie sprzeniewierzył się formułowanym deklaracjom. A ja dostałem bana za to, że miałem czelność zwrócić na to uwagę. Powyższe postępowanie uważam za przejaw daleko idącego braku dojrzałości i odpowiedzialności, co określiłem mianem szczeniactwa, choć w moim leksykale są słowa zdecydowanie bardziej dosadnie i trafnie opisujące zjawisko; te jednak faktycznie, obiektywnie rzecz biorąc, są dalekie od salonów. Podobny charakter miały by też próby oceny działań redakcji; ta dała ciała, cóż, każdemu może się zdażyć, ale zamiast próbować wyjść z tego z twarzą, wybrała najtańsze rozwiązanie: iść w zaparte i dać po łapach prowokatorowi, żeby się nie wychylał.
Więc cała sytuacja wygląda jak cytat z „Samych swoich”- Sprawiedliwość sprawiedliwością, ale racja ma być po naszej stronie!
Choć nie wiem czy bardziej tu nie pasuje sławetna oracja Cyrankiewicza:
„Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie w interesie klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji, w interesie walki o podnoszenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny."
Jak ulał- władza wbrew ustalonym regułom cośtam postanowiła, zasłaniając się interesem ogółu, a jak się znalazł szaleniec, który zakwestionował zasadność podjętych decyzji, to dostał bana.
Zatem, wychodzi na to, ze moderator ma zawsze racje głównie dlatego, że taką prerogatywę gwarantuje mu regulamin, a nie dlatego, że jego decyzje są rozsądne czy zgodne z regułami. Spoko. To też cenna informacja..
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):ustalcie wspólną wersję wydarzeń, bonie jest tożsame z tym:Cichociemny napisał(a): urlop od forum za recydywę (obrażanie innych użytkowników forum).Komunikat pojawiający się przy próbie zalogowania napisał(a):Powód: Nieeleganckie odnoszenie się do innych użytkowników ("szczeniactwo")
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):Fajnie być musiało- trzy dni zajęło wam podjęcie decyzji, więc pewnie wątek na mój temat urósł o kolejne 2-3 strony..
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):rycie linii podziału blach, z którym to inicjator koncepcji przedłużenia konkursu pancernego sobie nie radził
Cichociemny napisał(a):Jak zwykle wiesz lepiej. Tyle że bana nie dostałeś za zwrócenie uwagi, bo tego nikt nie zabrania, tylko za sam sposób zrobienia tegoż. Tym samym Twój powyższy wywód o zmienianiu zasad jest tu lekko nie na temat.
Kamil Feliks Sztarbała napisał(a):Cichociemny napisał(a):Jak zwykle wiesz lepiej. Tyle że bana nie dostałeś za zwrócenie uwagi, bo tego nikt nie zabrania, tylko za sam sposób zrobienia tegoż. Tym samym Twój powyższy wywód o zmienianiu zasad jest tu lekko nie na temat.
Jak to nie jest na temat? Nazwałem sprawę po imieniu. Tak samo jak twoje zachowanie nazwać można przejawem daleko idącej impertynencji. Postąpiliście nie w porządku, i konsekwetnie udowadniacie, ze to było słuszne i sprawiedliwe. Poza tym, „szczeniactwo” jako powód do bana? Groteskowe, naprawdę.. niemal tak samo jak zabawa w wylewanie na mnie pomyj za robienie błędów ortograficznych- zalazłem niejednemu za skórę, to jak formalnie można było w końcu mi dowalić, to ustawiła się długa kolejka. Bo na innym gruncie to już twardzieli tak wielu nie było..
Jaho63 napisał(a):Panowie, a te konkursy, w jakim celu są zakładane?
Cichociemny napisał(a):Czarno na białym masz napisane za co dostałeś bana (całe 24h). Twierdzisz inaczej, cóż... ja w dalszej dyskusji (?) na takim poziomie uczestniczyć nie zamierzam, jakkolwiek byś nie prowokował.
Jarek Gurgul napisał(a):Po trzecie primo, dobór używanych przez niego czasami określeń powinien być inny.

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości