Mario - kratka się zgadza, 2 poziome "szczeble" + pionowe żebra za nimi. Nie pasuje mi ten wyrzutnik (sam sposób mocowania pod tłumikiem - wiemy, że NKAV powinien "przykrywać" osłonę tłumika; fakt, że nie ma obudowy, jedynie "gołe granaty" wystają, też jest zastanawiający). To błoto (a w zasadzie wyrwane kępy trawy), ślady po gąskach na pierwszym planie oraz żołnierze (na pewno nie figurki) przemawiałyby za tym, iż fotka jest oryginalna. Z kolei nie pasują mi końcówki błotników (tzn. wzór jest ok, to błoto na zewnątrz pewnie też, ale zawiasy wydają mi się jakieś takie "płaskie", bez środkowej części). No i te lampy... jeszcze się nie spotkałem, żeby dwa wzory tylnej lampy pozycyjnej były zamontowane obok siebie na jednym wozie. Zwróć uwagę na drobne detale - spaw "w odcinkach" na tym płaskolu z tył wanny, śrubki, wygląd haka do unoszenia ("naturalny"). Brakuje sprężyny przy tylnej końcówce błotnika (na lewym to widać, na prawym jest pewnie analogicznie). Łańcuszki (szczególnie te przy wyrzutniku) wyglądają na prawdziwe, nie blaszkowe. Nie wiem, czy to co widać z tył lewego błotnika, jest przewężeniem charakterystycznym dla Ausf. B, czy może to jakaś wystająca blaszka z otworem (wiesz
Mario - kwestia "wcięcia" błotnika, w którym była sprężyna od tej ruchomej końcówki)? Gaśnica wraz z mocowaniem wyglądają na prawdziwe... Ja bym zaryzykował stwierdzenie, że to oryginalne zdjęcie, nie fotomontaż. W dodatku bardzo ciekawe, bo ukazujące egzemplarz z taką konfiguracją detali, jakiej jeszcze nie widziałem. Fajna inspiracja na model

.