Po długich poszukiwaniach udało mi się ustalić kolor karoserii Cobry. Jest to Wimbledon White z palety Forda (PPG 8378). W najbliższych dniach postaram się odwiedzić mieszalnie lakierów samochodowych i nabyć trochę tej farby.
żródło: fomoco.orgDruga sprawa.
Kupiłem dzisiaj lakier strukturalny do plastiku firmy Boll (400ml - 21zł). Mam zamiar wykorzystać go do pomalowania przedziału kierowcy oraz wewnętrznej strony karoserii. Efekty jakie można uzyskać:
ZDJĘCIE 1 ZDJĘCIE 2Zdobiłem małą próbę i zauważyłem, że przy odpowiednim nakładaniu farby struktura jest na tyle drobna że można pokusić się wykorzystanie tego lakieru do wykonania imitacji skóry. Nie zdziwiłbym się jakby MFH korzystał z podobnych lakierów do produkcji swoich imitacji skór.
Pucha jest dosyć duża i niewygodna przy malowaniu małych elementów, dlatego wpadłem na pomysł aby wykonać szablony z jakieś taśmy, pomalować je i wykleić mini wnętrze. Wykorzystam do tego kupioną ostatnio taśmę paskującą firmy Tesa (25m/30mm - ok 18zł). Taśma na 0.08mm grubości i podobna jest trochę to Tamiyi. Jutro postaram się przedstawić efekty pracy.
źródło: wulcar.com.pl
źródło: tesa.co.ukPrawidłowo, na niektórych elementach powinienem uzyskać taki efekt. Niestety nie mam pomysłu jak to wykonać: