Spróbuję zrobić go prawie z pudła - nie mam serca kroić takiego modelu, ale na pewno coś od siebie dodam. Ogólnie zamierzam wykorzystać zestaw który sam się skleja i mieć z tego radochę.
Ostatnich dwóch modeli nie udało mi się ukończyć, mam nadzieję że ze Spitem będzie inaczej i ukończę go w wakacje.
Nie ukrywam że liczę na pomoc speców od Spitów, którzy mogliby mnie uchronić przed jakąś większą wpadką.
Mam jedną wątpliwość związaną z zawartością zestawu - jest kalka pod tablicę przyrządów, zegary są w całości czarne natomiast w instrukcji widać rysunek zegarów.
Nie wiem, może czegoś nie chwytam ale jak to wykorzystać, przecież chyba nie malując zegarów na kalce?
W Zerze 1/32 Tam. był podobny patent z tablicą, ale tam na kalkach po prostu były wydrukowane zegary.
Malowania jeszcze nie wybrałem, czekam na ruch Montexu i Techmodu.
Zabawę zacząłem od wręg: ponawiercałem w nich otwory i wyszlifowałem wnętrza, posługując się głównie "urządzeniami" do czyszczenia kanałów zębowych, które dostałem od zaprzyjaźnionej dentystki
Takie niby nic a dwie godzinki się zeszły. Zastanawiam się nad wyborem farb i chciałem spróbować Tamiy lub Gunze. Do tej pory starałem się omijać akryle, preferując olejne Model Mastery. Ale powoli zaczynam się przełamywać by kupić farby Tamiy.
Pozdrawiam, G.