Sd.Kfz 11 (Revell 1/72)

Właśnie skończyłeś model w 'małej' skali, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

Sd.Kfz 11 (Revell 1/72)

Postprzez mackbeth » poniedziałek, 14 czerwca 2010, 07:43

Witam:) Po długich bojach i wielu przerwach zakończyłem swój pierwszy w życiu pojazd:)
Dotychczas zajmowałem się tylko lotnictwem, i mile mnie zaskoczyło jak bardzo ciekawe i różnorodne może być modelarstwo "pojazdowe".
Teraz wiem ile inwencji w kolorystyce, brudzeniu, drapaniu obijaniu i dorabianiu czego się da taka tematyka wymaga:) Samoloty w porównaniu z tym to "czyścioszki":)
Teraz do rzeczy:)
Sd.Kfz 11 pochodzi z zestawu revella (Ale z tego co wiem to dawny Matchbox w 1/76) w którym oprócz tego był motorek BMW r-75 i PAK 40, sporo figurek i coś a'la diorama (zupełnie nieciekawe) W związku z tym oprócz pojazdu postanowiłem zbudować dioramkę:

http://www.modelarstwo.org.pl/forum/vie ... hp?t=43341

W sd'ku dorobiłem co się dało: klamki, szybki, uchwyty, wycieraczki, pojemnik na mapy w kabinie, zawiasy klap, podpórkę pod opuszczaną przednią szybę, próbowałem zrobić nity...
Jak na pierwszy raz osobiście jestem zadowolony, wiem że mogło być lepiej, chociaż też problemem przy większym urozmaiceniu pojazdu jest lilipucia skala całości:)

A teraz zdjęcia, miłego oglądania i czekam na jak największą ilość komentarzy która mam nadzieję pozwolą mi polepszyć warsztat pojazdowy:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano poniedziałek, 14 czerwca 2010, 07:56 przez mackbeth, łącznie edytowano 1 raz
mackbeth

Reklama

Re: Sd.Kfz 11 (Revell 1/72)

Postprzez matejson » poniedziałek, 14 czerwca 2010, 07:51

Bardzo proszę wstaw zdjęcia zgodnie z regulaminem forum :) . Pierwsze zdjęcie poprawiłem. Jeśli miałbyś problemy pisz na priva.

Pozdrawiam,
M.
Mateusz Mathea
http://matejson.blogspot.com
"Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe." A.E.
matejson

Re: Sd.Kfz 11 (Revell 1/72)

Postprzez mackbeth » poniedziałek, 14 czerwca 2010, 07:53

Ok, poprawię ale już po pracy bo chwilowo szef goni....
mackbeth

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - galeria