young napisał(a):Ja malowałem specjalnie dedykowaną farbą Model Master Autentic Russian Blue Green.
young napisał(a):Jeśli chodzi o kalki, w przyszłym tygodniu będę robić projekt kalek do mojego MF (brakujące) więc mogę uwzględnić też 9311. Pójdą do druku u człowieka który robił mi takowe do PFM i z których jestem zadowolony. Jeśli będziesz Arkady72 zainteresowany dogadamy się na PW

[/quote][/quote]Leszek Szopieray napisał(a):Fotele KM-1 są szaro-szare, we wcześniejszych wersjach mozna spotkać brązowe zagłówki. Ja farbę zawsze dobierałem na oko do foteli KM-1 z róznych odcieni posiadanych szarości. Może ktoś poda jakieś numery farb?
young napisał(a):Jeśli chodzi o wietnamskie maszyny, sam dużej wiedzy jeśli chodzi o nie nasze szybkie nie mam, ale gdybym miał ja go robić to bez bólu malowałbym na szaro

qalimar napisał(a):Poza tym, skoro MiG-21F-13 miał turkusową kabinę, to dlaczego UM miałby być szary????
Jaho63 napisał(a):Tak przy okazji, wietnamskie PF-y - jasnoszary?

Arkady72 napisał(a):Cześć,
Mam jeszcze kilka pytań...
Na godle na nosie w napisie jest raczej ESK. niż Pułk?
Dalej, znasz może rozkład plam kamuflażu na górnych powierzchniach skrzydeł?
Jaki kolor wnęk kol? Na niektórych fotkach wygląda na żółty...
I w ogóle jakie przybliżone kolory wg Gunze?

young napisał(a):Dokopałem się! Spód to kolor FS 36375 a kolory kamo to FS 36231 i niestety jak jest napisane w jednym z numerów Lotnictwa z szachownicą "ciemnoszary który jest mieszaniną trzech farb"

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości