Jedna ze świeżych "siedemdwójkowych" nowości HobbyBossa.
Posiadam co prawda model Togi (w wersji Profipack z blaszką), ale ciekaw byłem jak bardzo HB wzorował się na tymże modelu. Tym razem zostałem zaskoczony, bo zestaw ten to po prostu tzw. "przepak". Części takie same jak w modelu firmy Toga. Z jednym wyjątkiem, główne elementy kadłuba wyglądają tak:

Nie wiem po co komu ta przezroczystość, ale na model za 20PLN zbytnio narzekać nie będę.
Oprócz elementów bezbarwnych w zestawie jest jeszcze jedna ramka.

Prosto z pudła możemy wykonać Zlina w jednym malowaniu.

Kalkomanie.

Niestety deska rozdzielcza jest moim zdaniem do bani, a litera M w rejestracji ma nieprawidłowy krój. Oprócz tego kalki przyzwoite.
Zdjęcia samolotu zaproponowanego przez producenta można zobaczyć na stronie Airliners. Jak widać jest jeden problem (pomijając te wspomniane przy kalkomaniach). Rozpatrywany egzemplarz Zlina w tych barwach zaopatrzony powinien być w owiewki podwozia. Trzeba będzie dorobić. Są to owiewki montowane także np. na Zlinach 242, więc można się wzorować np. na elementach z modelu tegoż samolotu firmy AZ Model.
Oczywiście zestaw nie zawiera elementów fototrawionych, ale pewnie Eduard niedługo wyda "zoom" do kabiny, bo to on był producentem tego dodatku w zestawie Togi. Nie ma też podstawki do ekspozycji modelu "w locie", jaka była w niektórych zestawach firmy Toga.
Podsumowując- prosty zestaw za małe pieniądze. Tylko trzeba zrobić kalkomanie do polskich malowań, a jest parę ciekawych.