Mig-3 Early Version 1:48-Trumpeter

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Mig-3 Early Version 1:48-Trumpeter

Postprzez Gunzie » piątek, 2 lipca 2010, 07:18

Witam po długiej przerwie, trochę się namęczyłem przy modelu a oto rezultaty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za fotelem pilota cała ta półka i radiostacja to jedna porażka - będzie to widać potem?
Gunzie

Reklama

Postprzez piotr dmitruk » piątek, 2 lipca 2010, 07:37

Niestety będzie, jest pod szkłem, ale to można łatwo poprawić. Zaklej sobie przód kabiny taśmą, żeby się nie pobrudził, oderwij te radiostacje (łącznie z klockiem za fotelem- było coś takiego naprawdę?) i przeszlifuj całość. Masz zbyt grubą warstwę farby, a i tak musisz zaszpachlować łaczenie połówek kadłuba. Te radiostacje to zmyj, albo zrób od nowa. Całość pomaluj od nowa, ale na Boga, lepiej kilka cieniuchnych warstw mocniej rozcieńczonej i nawet slabiej kryjącej farby, niż zalać całość gęstą mazią.
Reszta wygląda całkiem nieźle, tylko na wash używaj mniej rdzawego koloru, a bardziej szaro-czarny- tam nie miało co rdzewieć. Troszkę też udaj otarć farby, tylko delikatnie, najlepiej "suchym pędzlem".
Pozdrawiam
Piotrek
MOJE PORTFOLIO ARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
piotr dmitruk

Mistrz Osobliwości

Postprzez Gunzie » piątek, 2 lipca 2010, 09:05

Dziękuję, za odwiedzanie tego wątku i czuwanie nad przebiegiem prac, a zatem zabieram się do poprawek. :)

Jak zawsze nic nie wychodzi tak jak powinno. :evil:

Ma ktoś pomysł jak można zrobić tą półkę z radiostacją od podstaw?

Edit: O już wiem! Wkleję tam metalową płytkę i będzie pusta półka. Jestem początkujący wiec chyba mi wybaczycie co? Wydaje mi się, że lepszy ładny nieprawdziwy niż brzydki ale prawdziwy.
Gunzie

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat