Wraki na pustyni

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych pojazdach wojskowych lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Moderator: xenomorph

Wraki na pustyni

Postprzez Adrianowro » piątek, 2 lipca 2010, 22:16

Witam
Poszukuje fotek wraków na pustyni ale takich co nie sfajczyły się doszczętnie ( Pustynna Burza) a trochę powygrzewały się w słoneczku.
Najlepiej pojazdy z okresu kiedy królował Africa Corps
Adrianowro

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Wraki na pustyni

Postprzez pawel » sobota, 3 lipca 2010, 17:59

Nie wiedziałem, że DAK brał udział w operacji Pustynna Burza...
pawel

Postprzez Tomek91 » sobota, 3 lipca 2010, 18:40

pawel napisał(a):Nie wiedziałem, że DAK brał udział w operacji Pustynna Burza...

Też mnie to zaciekawiło ;o) . A tak poważnie to niech kolega Adrianowro sprecyzuje o jaki okres mu chodzi bo w tej chwili ciężko jest cokolwiek podpowiedzieć. Pozdrawiam :) .
Tomek91

Postprzez Tomek Hejmo » sobota, 3 lipca 2010, 19:18

Adrianowi chodzi o wraki pojazdów DAK o średnim stopni uszkodzenia, czyli dziura w pancerzu - w przeciwieństwie do całkiem rozpierdzielonych i spalonych szrotów z Pustynnej Burzy.

Czyli to:
Obrazek

A nie to:
Obrazek

Trochę pomyślcie ;o)

Obrazki z Google...

Adrian, to widziałeś - http://www.ww2talk.com/forum/weapons-te ... tanks.html ?

Tomek
Tomek Hejmo

Postprzez Adrianowro » sobota, 3 lipca 2010, 21:51

Panowie podałem przykład wraków z Iraku bo to najczęściej występujące fotki wraków pojazdów wojskowych na pustyni występujące u pana Google :)
Buduje Bedforda QL porzuconego na pustyni i próbuje znaleźć dobre przykłady pojazdów które nie zostały TOTALNIE zdemolowane podczas walk ale trochę postały w warunkach pustynnych.
Najlepsze były by właśnie fotki zabytków "odnalezionych " na pustyni.
Tomku tego linku nie znałem ale sporo fajnych fotek na przyszłość dziękuje :)
Adrianowro

Postprzez pawel » niedziela, 4 lipca 2010, 18:06

Adrianowro napisał(a):próbuje znaleźć dobre przykłady pojazdów które nie zostały TOTALNIE zdemolowane podczas walk ale trochę postały w warunkach pustynnych.
Poszukaj książki pod tytułem Armor Of The Deutsches Afrikakorps , autor Tom Cockle. Pełno w niej inspirujących fotografii. Była taka strona (i forum) o DAK, na której były setki świetnych zdjęć sprzętu obu stron, ale nie mogę jej namierzyć. Jakby zniknęła.
pawel

Powrót do Pojazdy wojskowe - rzeczywiste