MiG-21UM kolor kokpitu.

Jeśli chcesz porozmawiać o prawdziwych latających maszynach lub szukasz dokumentacji do swojego modelu - napisz o tym tutaj.

Re: MiG-21UM kolor kokpitu.

Postprzez dewertus » piątek, 2 lipca 2010, 14:37

Arkady72 - ciekaw jestem kiedy dane nam będzie zobaczyć to cudeńko w galerii ;o) Szkoda, że nie prowadzisz warsztatu, człowiek mógłby się jakoś mentalnie przygotować, a tak znowu będzie zaskoczenie...
Pzdr. Hubert
Jeśli istnieje rozwiązanie martwić się nie ma po co,
jeśli nie ma rozwiązania martwić się nie ma sensu
dewertus

Reklama

Postprzez KK » piątek, 2 lipca 2010, 18:25

young napisał(a):jarekk dysponujesz takim rysunkiem? Możesz tu umieścić skan (lub jak wolisz na PW)

Zdecydowanie tu,wielu na tym skorzysta :)
KK

Postprzez nobie1973 » piątek, 2 lipca 2010, 21:36

Kilka zdjęć wspomnianego wyżej samolotu MiG-21 UM nr 9311
oraz szczegóły godeł, mam nadzieję że będą pomocne… :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
nobie1973

Postprzez young » czwartek, 8 lipca 2010, 14:29

Koledzy potrzebuję pomocy. Projekt już jest sporządzony. Całość robiłem w darmowym programie Inkscape, a muszę mieć projekt zapisany w corelu w wersji nie wyższej niż 13. Corela nie mam, nie wiem w jakich rozszerzeniach zapisuje. Dodatkowo biały kolor muszę zaznaczyć jako (C100 M0 Y0 K0). Zupełnie nic mi to nie mówi.... W zeszłym roku gdy u tej osoby robiłem kalki nie było problemów. Inkscape zapisuje w EPS,PS,POV,SVG,SVGZ,ODG,GPL,EMF. Może ktoś poradzi co zrobić? Jedyne co mi przychodzi do głowy, to pomysł, aby komuś przesłać projekt w wymienionych rozszerzeniach i może ktoś będzie mógł pomóc?
young

Postprzez shivadog » czwartek, 8 lipca 2010, 14:31

Zapisz jako eps, powinien go otworzyć w corelu.
shivadog

Postprzez Jarek Gurgul » czwartek, 8 lipca 2010, 14:43

young napisał(a):...Dodatkowo biały kolor muszę zaznaczyć jako (C100 M0 Y0 K0). Zupełnie nic mi to nie mówi...

W uproszczeniu CMYK (Cyan/Magenta/Yellow/Key) to sposób określania kolorów, stosowany głównie do prac przeznaczonych do druku (w przeciwieństwie do RGB, stosowanym zwykle do określania kolorów w obrazach przeznaczonych do wyświetlania na monitorze).

Wartości C/M/Y/K - od 0 do 100% - określają ile danego koloru podstawowego maszyna drukarska ma położyć w danym miejscu. Połączenie tych kolorów daje całą paletę barw.

C=100 oznacza kolor jasnoniebieski - taki mniej więcej OOOOOO.

W programach graficznych często można wybrać paletę RGB lub paletę CMYK i operować dostępnymi w nich kolorami, podając na przykład wprost wartości kolorów podstawowych.

Nie znam Twojego programu, ale być może i w nim można wybrać paletę CMYK - poszukaj.

Jarek
Jarek Gurgul

Postprzez young » czwartek, 8 lipca 2010, 18:01

shivadog najlepsze, że tak zrobiłem wysłałem w .svgi i drugi w .eps (coś świtało mi po głowie, że w zeszłym roku tak robiłem)
Jarek Gurgul teraz rozumiem i faktycznie mogę ustawić takie parametry. Tylko czy wtedy biały będzie biały na wydrukowanej kalce? :shock:
Napiszę, wyjaśnię ale dzięki za wyjaśnienie! ;o)
young

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste