Witam Dłubię sobie powolutku Bf 109 G -2 Trop w 1-72. Przerabiam model Academy, w zasadzie to z tego modelu zostawiłem tylko kadłub, oczywiście poprawiony. Skrzydła będą od 109 G -10 Revella. Zamierzam użyć blaszki Eduarda do Bf 109 G -6. I tu mam pytanie: czy kokpit G -2 Trop i G-6 jakoś się różniły? Nie mogę też do końca rozwikłać sprawy oparcia fotela, posiłkuję się zdjęciami z muzeów gdzie często podpisane są tylko Bf 109 G. Proszę o pomoc.
Poszukaj fotek Bf 109 G-2/trop W.Nr. 10639 "czarnej 6" która stoi teraz w Hendon. Spokojnie się możesz na tym wzorować. Różnice między kabiną G-2 i G-6 nie są na tyle duże, żeby były widoczne w skali 1:72 Oparcie fotela to tłoczony arkusz blachy z wycięciem u góry.
Z fotelem tak, natomiast tylna ściana kabiny i mechanizm awaryjnego zrzutu osłony w trzyczęściowej (G-2) był inny. Jest publikacja WWP nr 43 poświęcona własnie G-2/Trop "czarne 6" którą mam i jest rewelacyjna. Polecam!
No "żółta 6" jest całkiem fajna, robiłem to też dla siebie Bardzo mi się podobał ten samolot. Super będzie zobaczyć jak to wygląda na modelu. Dawaj fotki na forum, jak pozwolisz (TO WAŻNE OŚWIADCZENIE, musi być! ) to chętnie Ci popodpowiadam i ja i zapewne inni Koledzy.
Mogę obiecać relację z równoczesnym oświadczeniem, że szybko nie będzie bo zacząłem się bawić w "pierdołki" Oczywiście wyrażam zgodę na komentowanie, podpowiadanie, a nawet krytykowanie
Super propozycja z tymi zdjęciami, poproszę o ujęcia wnętrza kabiny. Co do składania - myślę, że dam radę. Po zaopatrzeniu się w Fine Moldsy postanowiłem w użyteczny sposób pozbyć się Messeropodobnych wytworów ludzkiej fantazji spod znaku Revella i Academy A że Fine Molds daje dużo niewykorzystanych części to i one zawitają w tym modelu... Taki multimedialny ma być