No właśnie, na razie idzie całkiem ładnie, tylko postaraj się pisać na bieżąco, jakich kolorów używasz, np. aluminium części silnika i zawieszenia, wnętrze, karoseria.
A drążek do zmiany biegów zostawiłeś AMT'owski chrom, bo niewyraźne zdjęcie, a jak nie, to jaka to farbka ?
przez xenomorph » czwartek, 3 stycznia 2008, 14:56
Nieźle praca wre. A czy jak wyschnie, możesz zrobić dokładną, mikro fotkę felgi, jeszcze z podkładem Alclad2, ponieważ chciałem zobaczyć jego fakturę. I jeżeli możesz, to powiedz jak Twoim zdaniem wygląda ten podkład w porównaniu z innymi dobrymi farbkami czarnymi. Czy da się go zastąpić ?
przez koksik750 » czwartek, 3 stycznia 2008, 16:45
Co do tej farby..jestem mile zaskoczony- malowałem czarnym błyszczącym Zero Paints i wydaje i się, że tą się kładzie łatwiej. Na co trzeba zwrócić uwagę: po pierwsze wymagane niskie ciśnienie, dwa trzeba uważać z ilością farby - łatwo można ją rozlać po elemencie i mogą być zacieki. Fotkę niedługo zrobię...
przez koksik750 » czwartek, 3 stycznia 2008, 21:11
Tak, podkład zostawiłem na 4 godziny - gdy wróciłem był już suchy, więc położyłem chrom - bardzo fajna farba - można co najmniej dwa odcienie zrobić - ciemny lub jasny chrom - rewelacja. Teraz tylko bezbarwny i składać wszystko w całość...