Witam Szanownych Panów

Co wyście się tak obudzili z dawno zakurzonym tematem Macka

"woda" to rzeczywiście Vallejo Still Water, kładziona na 3 warstwy. 1. zabarwiona kropelką niebieskiego Vallejo, 2. zabarwiona minimalnie błękitem a 3. bez dodatku farby. Z farbami trzeba uważać i dodawać minimalne ilości bo bardzo mocno zabarwiają Still Water. Warstwy kładzione tak że każda kolejna szła na lekko spolimeryzowaną poprzednią - nie wymieszały się całkowicie a delikatnie przeniknęły - bardzo fajny efekt, ale niewidoczny na moich fotkach

Oczywiście na Vallejo Water trzeba szalenie uważać i uszczelniać diorame bo bardzo łatwo wypływa każdą szczelinką i po 15 minutach możecie go zbierać szmatką z biurka, podłogi albo dywanu
Co do lufy to jak znajdę cos odpowiedniego to ją wymienię, jak juz kilkukrotnie pisałem cały Long Tom Hasegawy jest do wymiany, praktycznie trzeba wywalić 90% modelu

A teraz pracuję nad 2 dioramkami Holandia 44 z 1.Dyw. Panc. ( 2x Sherman IIA, Half Track, Bedford QLD i Bofors 40mm, jeep, Leyland Retriever i inne)i Włochami 44/45 - baza remontowa II KP ( Studebacker, Mack Wrecker, jeepy, Chevy C15 ...) więc mam co robić, poza tym za miesiąc pierwsze dziecko się rodzi i mam przeprowadzkę do nowego mieszkania, pracę i inne zabawy, więc wybaczcie że nie daję warsztatu a wymiana lufy schodzi na plan bardzo najdalszy

.
Pozdro
Michał