przez Pawel Burchard » poniedziałek, 16 sierpnia 2010, 10:50
W monografii Kagero, chyba w części 3 jest fotka krótkiego Fw 190 (zbliżenie na kabinę) z oznaczeniami Kommodore. Wydaje mi się, że osobnik w kabinie to Rudel. Faktycznie Rudel dość regularnie pilotował Fw 190 po przeniesieniu do Stab S.G. 2 jesienią 1944 roku. Jednostka stacjonowała na Węgrzech i znajdowało się w niej kilka Fw 190 F-8, prawdopodbnie przynajmniej część F-8/R1. Gdyby popełnić takie małe what-if (bo chyba nie ma innych fotek) co taki F-8 Rudla powinien z grubsza mieć? Żółty winkiel pod lewym płatem + pierścień na osłonie silnika plus być może zamalowany żółty pas przed ogonem? Ciekaw jestem Waszych opinii
przez Pawel Burchard » poniedziałek, 16 sierpnia 2010, 14:08
No chciałbym taki what-if Rudla popełnić bo mam 4 modele Revella rozdłubane i brak ciekawych malowań, a to zdjęcie z Kagero o którym wcześniej pisałem dość inspirujące jest
przez Pawel Burchard » poniedziałek, 16 sierpnia 2010, 15:51
Jest jeszcze do zrobienia Fw 190 z K.G.(J) 27 z fajną zielono-białą szachownicą, oraz ewentualnie WHAT-IF z K.G.(J) 54 z tym, że w tym przypadku znany jest tylko W.Nr. i kod B3+TH
przez Kuba P. » poniedziałek, 16 sierpnia 2010, 17:32
Są to trzy zdjęcia A-9 W.Nr. 206000 na których widać kadłub, kształt białej 2 i oczywiście pas w szachownicę. Nie widać niestety zbyt wielu szczegółów a same fotki są raczej marne. No ale są.
Poniżej fotki, o których była mowa, ten sam samolot z oznaczeniami Kommodore. Zatanawiają mnie dwie rzeczy - biała pionowa linia pod butem mechanika i na drugim zdjęciu ukośny podział kolorów u nasady statecznika.