JGucwa napisał(a):Taki fajny temat i wygasa ??? Przecież To chyba jeszcze nie wszystko ???
wojtek_fajga napisał(a):Świetny pomysł!Pan_Cerny napisał(a):
- zestaw farb Humbrol
JGucwa napisał(a):A więc Chłopcy: do dzieła - składajcie Prusszków i Siedlce, by zaprzeczyć "grawitacji" tj. takim powiedzeniom jak: "pane Havranek, to se ne vrati"![]()
A może już wszyscy "starzy" zgnuśnieli i poniżej Hasegawy, czy Tamiyi nie sięgają?
"PIENIĄDZE TO NIE FSZYSTKO".
dewertus napisał(a):RWD-8 1/72 made in Poland - Siedlce![]()
![]()
![]()

JGucwa napisał(a):To se ne vrati! - Ale przyjemnie powspominać. Wspomniałeś o Karasiu z PZW?
Jaho63 napisał(a):Ja tam myślę, że każdemu, co lubi... Sam wprawdzie już bym sił na ten model nie nabrał, ale miło przypomnieć sobie zamierzchłe czasyi rozumiem tych, którym nie wystarcza popatrzeć, ale chcą też wspomnienia ożywić, tzw. wspominanie organoleptyczne
Na półce został mi ostatni „Jaczek”, z kilkunastu(?) jakie zrobiłem. Jeszcze z epoki „przed-aerograficznej”.
Nawet nie mogę sobie przypomnieć, kiedy robiony (ale 20lat spoko). Wówczas malowania "własne" (nie pudełkowe) było trudno zrobić, bo o kalkach zapomnij, a co dopiero komputery, plotery itp.,
Dlatego Ługańskiego wymęczyłem pędzelkiem (chyba, dlatego jeszcze trzymam ten model)
[
JGucwa napisał(a):Taki fajny temat i wygasa ??? Przecież To chyba jeszcze nie wszystko ???
A może u kogoś jeszcze na półce jest jakiś zapomniany model ? Przecież po tylu latach nie nalezy się wstydzić jego wykonania !

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości