TIGER/TAMIYA:1:35

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Moderator: xenomorph

TIGER/TAMIYA:1:35

Postprzez Theo » sobota, 7 sierpnia 2010, 15:21

Witam.
Mam na imię Maciek jest to mój pierwszy post na tym forum. Dlatego na wstępnie chciałbym się ze wszystkimi serdecznie przywitać. Kilka słów na rozpoczęcie, mam 28 lat, modelarstwem zajmuję się od ponad pięciu lat. Głównie malowałem figurki fantasy i historyczne. Od czerwca zacząłem zabawę z pojazdami wojskowymi Moja wiedza historyczna na temat pojazdów wojskowych jest jeszcze bardzo mała.
Forum przeglądałem już od jakiegoś czasu ale dopiero dziś postanowiłem się zalogować i coś od siebie napisać oraz pokazać nad czym obecnie pracuje.

Jak w temacie widać jest to tygrysek firmy tamiya w skali 1:35. Dodałem do niego metalową lufę oraz grill firmy Aber.

Nie mam wprawy w robieniu zdjęć, jest to mój trzeci pojazd.
Model malowany farbami akrylowymi + farby olejne.

Z góry dziękuje za konstruktywną krytykę.

Pozdrawiam

Obrazek

Obrazek
Theo

Reklama

modele polskich samolotów

Re: TIGER/TAMIYA:1:35

Postprzez Kuba P. » poniedziałek, 9 sierpnia 2010, 10:37

Witaj Maciek.
Model wygląda dobrze, taki podniszczony mocno ale ciekawie.
Drobna uwaga do hamulca wylotowego, obróć go o 90 stopni, jest niewłaściwie zamocowany.
Kuba P.

Postprzez Vis13 » poniedziałek, 9 sierpnia 2010, 13:05

Czołem!
Zdjęcia trochę ciemne (kadłub mało widoczny)
Model skończony, czy działasz dalej? Kadłub ma oddawać kolor minii?
Vis13

Postprzez Dumo » poniedziałek, 9 sierpnia 2010, 13:20

Z tego co widzę kadłub pokryty tylko podkładem na razie, ciekawie wygląda wieża.
Dumo

Postprzez Theo » poniedziałek, 9 sierpnia 2010, 15:21

Dzięki za komentarze, model jak najbardziej jest w fazie wczesnego "WIP-u", jeszcze pracuje nad wieżą. Potem przejdę do reszty modelu, która pokryta jest tylko podkładem.
Theo

Postprzez Theo » niedziela, 22 sierpnia 2010, 15:57

Dużo pracy jeszcze do wykonania , ale prezentuje kolejne fotki

Obrazek

Obrazek

Z góry dzięki za opinie.
Theo

Postprzez uki761 » niedziela, 22 sierpnia 2010, 19:42

Fajnie to wszystko wygląda :)
Pozdrawiam, Łukasz
uki761

Postprzez materiusz66 » poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 12:38

Bardzo fajnie Ci to wychodzi. Zwróciłem tylko uwagę na pewien szczegół. Otóż te uchwyty, które od góry trzymają zapasowe gąski są całkowicie obdarte z farby i wyglądają jak część gąski a nie element czołgu.
materiusz66

Postprzez bimberoman » poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 12:52

Malowałeś go aero czy pędzlami? I czy farby typowo modelarskie akrylowe typu pactra czy tamiya mają w swym składzie utwardzacze czy inne polepszacze przyczepności do powierzchni i są lepsze w efekcie niż zwykłe akryle dla plastyków za 12zł za paletę? I czy pomalowanie surfacerem pomaga w nakładaniu dalszych farb? Bo ja malując pędzlem zalałem dość mocno szczegóły w moim t34 - co prawda w skali 1:76 ale po pomalowaniu samym podkładem bylo ok - dopiero kolejne warstwy nie chciały się dobrze trzymać - zwłaszcza zielony kolor bazowy, który przyszedł na czarny podkład.
bimberoman

Postprzez Bathin » poniedziałek, 30 sierpnia 2010, 14:39

materiusz66 napisał(a): Otóż te uchwyty, które od góry trzymają zapasowe gąski są całkowicie obdarte z farby i wyglądają jak część gąski a nie element czołgu.

Dodatkowo po prawej stronie powinny być 3 uchwyty.
Pzdr
Bathin

Powrót do Pojazdy wojskowe - warsztat