net_sailor napisał(a):Czy tropikalne Emile miały pokrowce na amortyzatorach podwozia głównego?
Dobre pytanie. Na zdjęciach niewiele widać a nie wpadła mi w łapska dokładna specyfikacja wyposażenia Trop dla 109 E.
net_sailor napisał(a):Czy tropikalne Emile miały pokrowce na amortyzatorach podwozia głównego?

_iceboy napisał(a):Co do amortyzatora i pokrowca, to widać bywało chyba różnie, ale mój konkretny egzemplarz chyba jednak go posiadał
_iceboy napisał(a):Żeglarzu można by jakieś info na temat tego jak ją się zaślepiało?

Kuba P. napisał(a):Ta blacha to chyba była raczej przykręcana, na potrzeby serwisowania goleni tylnego podwozia zdaje mi się, że powinna być demontowalna.

Kuba P. napisał(a):Dobrze zrobił.
_iceboy napisał(a):. Btw. bardzo dziękuję za kolejne zdjęcie tej maszyny!![]()
GrzegorzS napisał(a):Obawiam się że to nie jest ten sam samolot który robisz, to nawet nie jest samolot Franziskata. Przyjrzyj się jeszcze raz "mojemu" zdjęciu z prawej strony maszyny, godło JG27 jest przesuniete do tyłu Poza tym ja nie widzę wewnątrz szewronu litery A
GrzegorzS napisał(a):... ale Icek chyba opatrznie to pojął.
net_sailor napisał(a):...
Ten egzemplarz miał zablokowany mechanizm chowania tylnego kółka, a na zdjęciu nie widzę charakterystycznego podcięcia pod kadłubem:
http://www.me109.info/display.php?a=e&fid=1653
...

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości