Jaworzno 10-12 września 2010

Nasze wrażenia, relacje z różnych imprez, zawodów, spotkań oraz wizyt w muzeach.

Re: Jaworzno 10-12 września 2010 r.

Postprzez Ostach » sobota, 11 września 2010, 19:17

Nie gadać mi tu, że miejsca mało tylko fotki dawać!
"Mr. Spock, the women on your planet are logical. That's the only planet in the galaxy that can make that claim."
Ostach

Reklama

Postprzez Tomek Hejmo » sobota, 11 września 2010, 19:30

Jedyną możliwością ustawienia się na stole było zajechanie na miejsce przed bandą Żółtych. Mnie się bardzo podobała wskazówka jednego z organizatorów do modelarza z samolotem w ręce "Tu jest jeszcze jedno okno i parapet wolny".

Z mankamentów to już część została wymieniona, ja dołożę do tego chaos na stołach - czołgi na obu końcach stołu, pojazdy wojskowe przemieszane z czymś innym. A karteczki z kategoriami leżały sobie radośnie koło baru ;o) Takie typowe choroby wieku młodzieńczego, mam nadzieję, że za rok będzie już dużo lepiej, bo konkurs się zapowiada dość dobrze. Co najważniejsze sala nie ma ciemnych kątów, jak np w Bytomiu, ale co najmniej jedną więcej by trzeba otworzyć, a najlepiej dwie.

Nie wiem jak będą wyglądały wyniki, aczkolwiek słowo się rzekło

Paweł O. napisał(a):w pozostałych kategoriach też będzie podział

Miło było Janusza poznać :)

Tomek
Tomek Hejmo

Postprzez Jaho63 » sobota, 11 września 2010, 19:40

To tak każdy parę:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Jaworzno 2010

Postprzez RadekFurlaga » niedziela, 12 września 2010, 15:26

Witam
Zapraszam do obejrzenia na mojej stronie fotorelacji z Mistrzostw Modeli Kartonowych i Plastikowych o Puchar Prezydenta Miasta.

http://radekfurlaga.w.of.pl/site/wystawa.htm

Pozdrawiam
RadekFurlaga

Re: Jaworzno 2010

Postprzez 5tev0 » niedziela, 12 września 2010, 15:39

Fajne modele. Szczególnie mi się podobał ten niemiecki żołnierz z kartonu. Pełen szacun.
5tev0

Re: Jaworzno 2010

Postprzez kapral » niedziela, 12 września 2010, 19:10

A mnie się nie podobało. Do tego co napisałem wczoraj, dodam jeszcze zakończenie zawodów. Po pierwsze bardzo się zdziwiłem, że szkoła nie posiada zestawu nagłaśniającego. Jeszcze bardziej się zdziwiłem i nie tylko ja, że z powodu nieprzewidzianie dużej ilości wystawiających zabrakło medali i dyplomów :oops: . Nie bardzo widzę związek przyczynowy pomiędzy jednym, a drugim. A mnie podział na klasy i brak podziału na skale zaproponowany przez organizatorów nie podobał się od początku. (post z dn. 9 września godz.07:46). I raczej tutaj bym upatrywał przyczyn tej obsuwy. Nie podobał mi się również sposób odczytywania wyników. Hurtem jak leci, czyli nie wiadomo kto, co, jak i za co.
P.S.
A lotnictwo i tak było faworyzowane wbrew temu co napisał Paweł O. :evil:
kapral

Re: Jaworzno 10-12 września 2010

Postprzez waran » niedziela, 12 września 2010, 19:22

To teraz trza się pochlastać kapral bo zupa była za słona :evil:
Szmatopłaty ponad wszystko.
waran

Postprzez Jaho63 » niedziela, 12 września 2010, 19:40

Tomek Hejmo napisał(a):Miło było Janusza poznać :)

Wzajemnie.
Można już połączyć nPWM ze SF. Wcale nie ma wielkiej różnicy!
Jaho63

Postprzez kapral » niedziela, 12 września 2010, 20:47

waran napisał(a):To teraz trza się pochlastać kapral bo zupa była za słona :evil:

A co niby masz na myśli kolego? Bo dosyć zagadkowo się wyrażasz.
Z własnym domem Ci się pomyliło?
kapral

Postprzez Porucznik Jezus » niedziela, 12 września 2010, 21:21

E, tam.
Było fajnie. W końcu to pierwsza impreza - za rok będzie lepiej.
No a kapralowi zawsze się nie podoba - taki standard ;o) - bez urazy.
Porucznik Jezus

Postprzez kapral » niedziela, 12 września 2010, 21:31

Kochani tu nie chodzi o podobanie, czy nie. Po prostu przedstawiłem suche fakty. Przecież nie napisałem, że wszystko było do dupy. Powtarzam, mam nadzieję, że to pomoże organizatorom wyciągnąć właściwe wnioski i za rok będzie wszystko O.K.
Szczerze im tego życzę.
kapral

Postprzez Artek » niedziela, 12 września 2010, 22:24

Ja się pochwale... zdobyłem 5xpierwsze miejsce. Nie wiem za co, wiem w jakich kategoriach. Medali nie dali bo brakło. Różne rzeczy już widziałem... takich jeszcze nie. Aaaa i kolega wystawiał tylko pancerke a dostał drugie miejsce w lotnictwie 1/48. Jak widać, jak się chce to wszystko można :)
MODEL-HIT>>> Twój nowy sklep modelarski
Artek

Postprzez Tomek Hejmo » niedziela, 12 września 2010, 22:40

Ja też mam mieszane uczucia. Sporo z tego, co napisał kapral można było naprawić na bieżąco - ilość dyplomów była chyba do przewidzenia skoro kategorie podano, a kilku z nich nie rozegrano, o mikrofonie i głośnikach na zakończeniu już wspomniano. Chaos podczas zakończenia też nie wypadł najlepiej.

Podział na klasy był nieco dziwny, szczególnie w pancerce - działa samobieżne nijak nie pasowały, a zawężenie do czołgów spowodowało, że np. transportery poszły w pojazdy wojskowe. Warto kategorie ściągnąć z jakiegoś innego konkursu i będzie po kłopocie.

Więcej miejsca by się zdecydowanie przydało, zwłaszcza, że to szkoła, a nie dom kultury czy inna lokalizacja z ograniczoną powierzchnią - łatwiej salę zamknąć niż ją otworzyć - ale to można wybaczyć, bo sam organizator był zaskoczony ilością modeli i oby się to poprawiło na następny rok.

Jeszcze jedna sprawa co do dyplomów - warto zamienić formułkę "Dyplom dla..." na "Dyplom otrzymuje..." - moja Ola ma wypisane "Dyplom dla Aleksandra Poterała" co może dla kogoś niepoinformowanego sugerować, że model wykonał Aleksander Poterał.... Chociaż imię moglibyście odmienić. Swoją droga zastanawiam się, czemu żaden organizator nie wpadł na pomysł umieszczenia w karcie startowej rubryki "Imię i nazwisko w dopełniaczu" i byłoby gotowe na dyplom.

To chyba wszystko, a jeżeli impreza się utrzyma to na przyszły rok też zawitam.

Tomek
Tomek Hejmo

Postprzez badger » poniedziałek, 13 września 2010, 05:12

Artku - pan przeprosił że medali brakło :mrgreen: Wydaje mi się, że organizator powinien wiedzieć ile kategorii przewidział, to do rozdania wyróżnień. Na plus zaskoczyło mnie ładne poukładanie modeli w drugim dniu imprezy.
Co do nazwisk to moje były różne, dobrze że imię zostało (zostałem Cieśniak dobrze ze nie Ciaśniak :P ). Co ciekawe na wywieszonych listach wszystko było OK, na dyplomach to już inna historia. Organizatorzy zapowiadają za rok poprawę i większą salę.

Tutaj więcej zdjęć - nie chciało mi się już tu wklejać:
http://www.modelarstwo.org.pl/forum/vie ... hp?t=44565
Pozdrawiam Jacek

Każdy patrzy na świat przez własne okulary
Obrazek
badger

Postprzez Paweł O. » poniedziałek, 13 września 2010, 14:37

Witam. Dzięki wielkie za przybycie i wiele wyrozumiałości dla organizatora. Mam nadzieje że mimo tak dużej wpadki odwiedzicie nas za rok. Ze swojej strony obiecuję że nauka w las nie pójdzie. Na zakończenie chcę podziękować za konstruktywną krytykę a nie krytykanctwo.
Pozdrawiam.
Paweł O.
Paweł O.

Poprzednia strona

Powrót do Imprezy - relacje - spotkania - muzea