Gadu gadu o oparciach a tu kolega takie rzeczy zostawia i raczej są w widocznym miejscu.. Te za oparciami nie będą raczej widoczne. Fajny kolor tych obić w ostatnim poście wyszedł.
Mała aktualizacja po dłuuuuuuższej przerwie.. Przez ten czas prace nad modelem posunęły się co nie co do przodu i niestety między postami pojawiła się przepaść ponieważ nie miałem możliwości wykonania zdjęć Jeszcze trochę roboty przede mną Pojawił się pewien problem ze spasowaniem drzwi, a mianowicie nie da się ich równo zamknąć bez użycia większej siły. Jest też parę błędów które trzeba poprawić.. A jeszcze wracając do zdjęć - nie mam pojęcia czemu na fotkach wychodzi to czarne "coś" u góry każdego zdjęcia Macie jakieś pomysły?
Nie włosek to nie jest.. obiektyw sprawdzałem wszystko gra.. dziwna sprawa bo jak robię normalne zdjęcia np, krajobrazy, portretowe to tych plamek nie ma..problem pojawia się przy robieniu zdjęć modelu aparat to sony alfa230.
przez piotr dmitruk » niedziela, 12 września 2010, 00:16
Masz paprocha na matrycy, stąd jest widoczny bardziej przy zbliżeniach, a zanika przy dalszych planach. Niestety też tak mam. Przy lustrzankach to nie problem, przy kompaktach koszt czyszczenia zbliża się do ceny aparatu. Pozostaje tylko takie kadrowanie, żeby paproch nie wchodził na jakiś trudny detal, i wycinanie go w późniejszej obróbce zdjęcia.
Pozdrawiam Piotrek MOJE PORTFOLIOARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.