dewertus napisał(a):Koledzy,
Mam 1 (dosłownie: jedną) farbę olejną Revella i muszą ją ciut rozcieńczyć, a nie bardzo widzę sens kupowania oryginalnego produktu... W magazynie mam Mr. Thiner 50 i oryginalny rozcieńczalnik do emalii Humbrola. Moża użyć któregoś z nich?
dewertus napisał(a):Koledzy,
Mam 1 (dosłownie: jedną) farbę olejną Revella i muszą ją ciut rozcieńczyć, a nie bardzo widzę sens kupowania oryginalnego produktu... W magazynie mam Mr. Thiner 50 i oryginalny rozcieńczalnik do emalii Humbrola. Moża użyć któregoś z nich?
...cars that were like wild ferocious animals.

Frosty napisał(a):Mr Thiner chyba też zadziala - ja do swoich dodaję Leveling thiner.
K.Y.Czart napisał(a):Frosty napisał(a):Mr Thiner chyba też zadziala - ja do swoich dodaję Leveling thiner.
Rozcieńczalnik do akryli dodajesz do olejnych emalii i działa![]()
pilex7 napisał(a):Frosty i dewertus użyli neologizmu "Mr Thiner", który w zależności od kontekstu może oznaczać:
1. Hobby Color Thinner
2. Mr.Color Leveling Thinner
3. Mr.Color Thinner
pierwszy jest do akryli, a dwa ostatnie do farb celulozowych. Tego do akryli nie można mieszać z olejnymi, natomiast notowane są pomyślne próby rozcieńczania farbek olejnych tymi dwoma ostatnimi.
K.Y.Czart napisał(a):pilex7 napisał(a):Frosty i dewertus użyli neologizmu "Mr Thiner", który w zależności od kontekstu może oznaczać:
1. Hobby Color Thinner
2. Mr.Color Leveling Thinner
3. Mr.Color Thinner
pierwszy jest do akryli, a dwa ostatnie do farb celulozowych. Tego do akryli nie można mieszać z olejnymi, natomiast notowane są pomyślne próby rozcieńczania farbek olejnych tymi dwoma ostatnimi.
Dewertus napisał Mr Thinner 50. Mam Mr. Color Thinner 50. Używam go do rozcieńczania niektórych farb akrylowych np. serii C Gunze, ale i np. akryli Humbrola. Oraz Mr. Surfacera. W połączeniu z nim olejne emalie Humbrola się ważą, choć mogę nim je zmywać. Stąd moje pytanie.
pilex7 napisał(a):Czy możesz potwierdzić, że farbki Humbrol Acrylic rozcieńczały się z Mr.Color Thiner?
K.Y.Czart napisał(a):pilex7 napisał(a):Czy możesz potwierdzić, że farbki Humbrol Acrylic rozcieńczały się z Mr.Color Thiner?
Tak. Ostatnio stosowałem go do rozcieńczania Humbrola 1322 (Orange Clear)
gacek napisał(a):Witam. Czy farby revella to dobre produkty?
Powrót do Modelarstwo redukcyjne - dyskusje
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości