FROSTY napisał:Wash na górnych powierzchniach moim zdaniem trochę za mocny...
Owiewka... albo mi się zdaje, albo nie jest idealnie przejrzysta... Może to tylko kwestia fotek, ale coś mi się w niej nie podoba.
Początkowo bawiłem się w cieniowanie odpowiednio przyciemnionymi barwami kamuflażu - ciemno zielonym,brązowym i ciemnym piaskiem, potem widząc, że efekty nie przynoszą zamierzonego skutku, przeszedłem na ciemno szary. Przez to model stracił na subtelności, której tak mi brakuje

Owiewka jest przeźroczysta, ale ma za to dwucentymetrowe mikropęknięcie. Widać je tylko z jednego ściśle określonego kąta - to spowodowało,że model "przeżył"
Dewertus napisał:A gdzie jakieś "odjechana" podstawka??? Model jest niekompletny!
Wstyd mi
A tak serio, to nie mogłem spłodzić żadnego przyzwoitego, pomysłowo odjechanego podstawka:) Ot wyraźna zniżka formy modelarsko - podstawkowej. Na szczęście powoli zaczynają mi się roić w głowie pomysły na ciut bardziej efektowne podstawki (jedna z krową w wersji Milka na pierwszym planie

) Ta podstawka, jak zauważył Sebastian, jest chyba najbardziej zaawansowana technicznie. Zaprzęgłem do roboty obrabiarkę CNC i w dużej ilości moje ręce

Efekt, średni - koszerny. Najzabawniejsze było to, że gdy po paru dniach pracy, przyniosłem do domu podstawkę, położyłem dyskretnie na stole w pokoju ( miała nie rzucać się w oczy), by się pochwalić dziewczynie to ... po chwili usłyszałem: to nie jest izraelski znak! Spojrzałem i puknąłem się w głowę: RACJA! Ot mały zonk