rollingstones napisał(a):Tamiya jest najlepsza z pędzli w rozsądnej cenie - a ja Jarku wolę kupić 10 pędzli po 4 zł i niż jeden za 15 euro.
Prawda jest jak zwykle po środku warto mieć kilka bardzo dobrej jakości precyzyjnych pędzli które wymagać będą specjalnej pielęgnacji oraz sporo rożnych średniej jakości które wraz z czasem użytkowania ostatecznie skończą jako mieszalnik do farb.
Akurat w tym przypadku to nie "prawda jest posrodku", tylko raczej nasze upodobania i wyobrazenia na ten temat sa mocno zroznicowane. A to dlatego, ze nie wszystko da sie pomalowac pedzlami o gorszej jakosci, ale takze nie zawsze zachodzi koniecznosc stosowania pedzli najlepszych, ktore sa zwykle stosunkowo drogie. A poniewaz pytanie tworcy watku brzmialo: "ktore najlepsze", ograniczam sie do rekomendowania wlasnie tych, ktore wedlug mnie rzeczywiscie naleza do najlepszych i nie widze specjalnie wielkiego sensu wywodzenia sie na temat produktow o nizszej jakosci, bo akurat w jakiejs sytuacji takze daloby sie je zastosowac.
Tyle mojego na temat dobrych pedzli. Niechaj Tworca watku samodzielnie dokona wyboru najbardziej odpowiadajacego jego upodobaniom.